Român din Italia, victimă a unui accident, nu are unde să se ducă după externarea din spital: „Are nevoie de un pat, ajutați-l!”

Un bărbat român fără adăpost care a suferit un accident la Gallarate (Lombardia), în data de 8 februarie, este pe cale acum să părăsească spitalul după o operație delicată și o lungă perioadă în care a trebuit să stea sub observația medicilor. Problema pe care o întâmpină este că Daniel nu are unde să se ducă, el este operat la un picior și trebuie să evite orice efort timp de 90 de zile. Avocatul care a acceptat să îi apere drepturile în instanță face un apel, încercând să-i găsească un pat și un acoperiș deasupra capului unde să-și petreacă convalescența: „Dacă nu stă la pat timp de 90 de zile riscă să rămână șchiop pentru tot restul vieții sale.”

Daniel trăia împreună cu Jack, câinele său, sub podul Mornera și pe data de 8 februarie a fost lovit grav de un autoturism în zona Pieței San Lorenzo, scrie La Prealpina.it. A suferit mai multe fracturi la picioare și a fost dus la Urgențe. La câteva zile de la internarea în spitalul Sant’Antonio Abate au apărut complicații și, printre altele, o pneumonie care i-a provocat febră foarte mare și i-a slăbit mult organismul. În trecut Daniel a fost operat de stomac, iar viața pe stradă i-a afectat în mod negativ starea de sănătate generală. De această dată a fost operat la tibie și peroneu și a rămas în spital până în aceste zile, când medicii au decis că poate fi externat cu condiția ca timp de 90 de zile să nu depună niciun efort.

Avocatul Pietro Romano, care a acceptat să-l reprezinte în cazul accidentului suferit pe 8 februarie, face un apel la toți cei care ar avea posibilitatea să îl ajute pe Daniel cu un pat unde să doarmă, având în vedere că locurile în centrele publice și religioase de găzduire a persoanelor nevoiașe sunt toate ocupate.

„Cer ca cineva să-l găzduiască, are nevoie de un pat, câinele este deja în grija unei alte persoane. Dacă nu stă la pat timp de 90 de zile, medicii au spus că riscă să rămână șchiop pe viață. Sper că se va declanșa un val de solidaritate, așa cum s-a întâmplat când l-au accidentat. Multe persoane au întrebat atunci cum ar putea să-i fie de ajutor, iată, acum ar fi momentul! Eu mă voi ocupa de tot ceea ce va avea nevoie în această perioadă de recuperare, dar avem nevoie să-i găsim un pat și un acoperiș deasupra capului. Nu ezitați să mă contactați la numărul de telefon 333 4437767.”