Un român din Italia voia să se facă respectat bătând și amenințând conaționalii săi. Arestat de forțele de ordine

Un bărbat de origine română, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat zilele trecute în localitatea italiană Ladispoli, provincia Roma din Lazio, acuzat fiind că și-a bătut și amenințat mai mulți conaționali.

Potrivit publicației Terzo Binario, infractorul român spera să-și câștige astfel respectul în comunitatea românească și să devină un fel de „boss mafiot”.

Faptele s-au petrecut în vara anului trecut, spun anchetatorii într-un comunicat de presă. Bărbatul de 35 de ani a agresat mai mulți cetățeni români, conaționali de-ai săi, atât pe străzile din Ladispoli, cât și în incinta unor baruri din localitate.

Două dintre episoadele de agresiune au fost alarmante însă. La un moment dat, s-a prezentat neinvitat la petrecerea unui român care-și sărbătoarea ziua de naștere și, deși a fost primit cu brațele deschise, a bătut sărbătoritul și un alt invitat de-ai săi, băgându-i în spital.

O altă agresiune gravă s-a petrecut în piazza Roselini din localitate, unde a amenințat un alt cetățean român.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Agenții de la Comisariatul din Ladispoli, în urma unor investigații aprofundate coordonate de Parchetul din Civitavecchia, au făcut demersurile pentru executarea unui mandat de încarcerare, emis de judecătorul pentru anchete preliminarii de la Tribunalul din Civitavecchia, la adresa unui bărbat de 35 de ani, de origine română, asupra căruia există suspiciuni puternice că a comis infracțiuni precum acte de persecuție, vătămare corporală, amenințări și violență privată”, au transmis polițiștii din localitatea menționată mai sus.

„Suspectul, conform plângerilor, mărturiilor și constatărilor din cadrul anchetei, i-ar fi hărțuit în mai multe rânduri pe unii dintre compatrioții săi, agresându-i cu diferite amenințări, dintre care unele au fost săvârșite prin prezentarea armelor, lovindu-i violent de mai multe ori. În urma acestor fapte, victimele au suferit leziuni cu un prognostic de până la 30 de zile de recuperare medicală”, au mai precizat polițiștii.