Român din Italia vrea să vândă afacerea sa tinerilor, dar nimeni nu este interesat

„E posibil ca cine nu are un loc de muncă să nu fie interesat? Au răspuns doar pensionari.”

Aceasta este starea de perplexitate cu care rămâne Costin Dumitru, un român din Italia în vârstă de 50 de ani, după trei ani de la publicarea unui anunț prin care oferă afacerea sa spre vânzare sau chiar și închiriere.

Mai exact, românul nostru deține un chioșc de ziare situat pe via Rombon, într-un cartier vechi și foarte populat din Milano, iar motivul pentru care a publicat anunțul nu este lipsa de clienți. Locatarii din cartier încă mai simt plăcerea citirii ziarului pe hârtie, dar Costin a decis în urmă cu trei ani să se orienteze spre alte domenii, așadar a agățat pe chioșcul său un anunț de vânzare sau închiriere a activității sale.

„Nu-mi vine să cred că nu s-a prezentat nimeni în toți acești ani. Este posibil ca un tânăr să nu aibă să-mi dea 30.000 de euro (pentru a cumpăra activitatea comercială – n.r.) și poate nici tatăl său. Dar dacă are o diplomă de studii, care este singura condiție cerută de lege pentru a gestiona un chioșc de ziare și dacă nu își găsește un loc de muncă și are un spirit întreprinzător, poate să vină la mine și sunt gata să i-l dau în gestiune, dacă-și ia angajamentul pentru un an și îmi dă 300 de euro pe lună. Dacă apoi va dori să preia activitatea cu totul, îmi poate plăti în rate, cum am făcut și eu dealtfel, iar dacă își găsește un alt loc de muncă, cu atât mai bine pentru el”, spune conaționalul nostru citat de ziarul La Repubblica.

În toți acești ani însă singurii care s-au arătat interesați să preia afacerea au fost trei pensionari, pe care românul a decis să-i descurajeze să preia chioșcul, fiindcă dorește să ofere această șansă unui tânăr.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conaționalul nostru decide așadar să dea un ultimatum tinerilor din Milano care ar putea fi interesați să preia afacerea sa, menționând că „dacă până în decembrie nu se prezintă nimeni, am contactat deja o firmă transport care va lua chioșcul cu o macara și-l va încărca într-un camion pentru a-l duce la dezmembrare”.

Pentru Costin Dumitru, candidatul ideal pentru a prelua chioșcul de ziare, în afară de a fi tânăr, trebuie să fie amabil și să știe cum să se comporte cu clienții, „fiindcă unii vânzători de ziare își fac treaba și doar atât, fără niciun zâmbet și fără a schimba o vorbă”.