Român din Ravenna, proprietar ”fictiv” a 56 de autovehicule, amendat cu 54.000 de euro

Românul, a cărui nume apare pe documentele a nu mai puțin de 56 de autovehicule și din care nici una aflându-se în posesia sa, a fost amendat de Poliția din Ravenna cu frumoasa sumă de 54.000 de euro.

Celor 56 de autovehicule le-au fost atribuite 1200 de tranzitări fără plată pe autostrăzile italiene, pentru un total de 34.000 de euro, iar, în urma investigației vor fi găsite și radiate toate, scrie ziarul online agi.it.

Chestura din Ravenna a deschis ancheta după ce au descoperit numeroase anunțuri online de vânzări auto cu numele aceleiași persoane, mașini pentru care ulterior s-a descoperit că omul avea rolul de ”prestanome” (împrumutul numelui pe documente) și primea sume modeste pentru fiecare autovehicul înregistrat pe numele său.

De asemenea, investigatorii acestui caz suspectează că mașinile sunt folosite în mare parte de cetățeni ai Europei de Est, printre care Albania și România dar și din Africa de Nord, însă nu exclud ca aceste mașini să fie folosite și de organizații criminale din Italia.

Distribuie acest articol