Român din Spania condamnat la închisoare. Și-a bătut iubita după ce femeia a aflat că e însurat și i-a zis că-l părăsește

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 50 de ani, rezident în orașul spaniol Benissa din provincia Alicante, a fost condamnat marți, 5 iulie, de către Tribunalul din Alicante la trei ani de închisoare. La data de 30 decembrie 2018, românul și-a bătut concubina, după ce aceasta a descoperit că inculpatul era căsătorit și i-a spus că vrea să rupă relația.

Agresiunea a avut loc după ce inculpatul și partenera sa au ieșit împreună la un pahar, în localitatea Teulada-Moraira (Alicante).

Pronunțată de instanța Secției I a Tribunalului din Alicante, sentința detaliază faptul că, după ce au părăsit barul în care se aflau, ambii s-au dus la domiciliul inculpatului unde, la scurt timp, a apărut o femeie de naționalitate română care a început o ceartă cu inculpatul și i-a mărturisit concubinei acestuia că de doi ani este soția lui.

Într-un final, soția românului a ieșit din casă și atunci concubina inculpatului i-a reproșat acestuia că a mințit-o și că i-a ascuns faptul că este căsătorit, așa că l-a rugat să cheme un taxi pentru că vrea să plece.

Furios, inculpatul a lovit-o în timp ce striga: „Târfă, cățea, toate femeile sunt cu mine doar pentru banii mei”, apoi a trântit-o la pământ, unde a continuat să o lovească.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Datorită loviturilor primite, victima agresiunii a rămas la domiciliul inculpatului până a doua zi după prânz, când au venit niște prieteni să o ia, după care s-a dus direct la Garda Civilă pentru a depune plângere.

În urma agresiunii, femeia a suferit diverse vânătăi pe față, brațe și picioare, precum și o luxație la încheietura mâinii stângi, a cărei vindecare a necesitat un tratament de 60 de zile, potrivit sentinței.

Astfel, instanța îl consideră pe inculpat autorul infracțiunii de vătămare corporală cu circumstanțe agravante, pentru care impune trei ani de privare de libertate și îl obligă să despăgubească victima cu plata a 3.800 de euro pentru leziunile și sechelele suferite.

Cu toate acestea, instanța a fost de acord ca inculpatul să fie achitat în ceea ce privește infracțiunea de agresiune sexuală care i-a fost atribuită inițial. Juriul a considerat că acuzatul nu și-a forțat fosta parteneră să aibă relații sexuale împotriva voinței sale, așa cum aceasta a menționat în instanță la un an după depunerea plângerii.

Sentința poate fi atacată cu recurs la Curtea Superioară de Justiție a Comunității Valenciene în termen de zece zile.

Distribuie acest articol