Un român din Spania s-a baricadat cu fiica de 15 ani în casă și a amenințat că aruncă totul în aer

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 43 de ani, a fost arestat sâmbătă, 4 iunie 2022, în orașul spaniol Coslada (comunitatea autonomă Madrid) de către agenții Poliției Naționale.

Baricadat în propria sa locuință, bărbatul a amenințat că va arunca în aer imobilul cu ajutorul unor butelii umplute cu butan și că își va răni fiica, în vârstă de 15 ani, pe care o sechestrase în casă, scrie ziarul El Pais.

Silvia Perez, purtătorul de cuvânt al Poliției Naționale, a explicat presei că agenții de poliție au sosit la locul faptei în jurul orei 11.00, după ce bărbatul fusese implicat într-un episod de violență domestică.

La sosirea agenților, bărbatul s-a baricadat în locuință cu cele două fiice ale sale, în vârstă de 12 și 15 ani. Fetița cea mică a reușit să evadeze din casă însă, printr-o fereastră care se învecinează cu terasa unui vecin.

În schimb, fata cea mare, care tocmai a împlinit 15 ani în ziua respectivă, a rămas înăuntru cu tatăl ei care a reușit să-o sechestreze timp de șapte ore.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai mulți locuitori din zonă au relatat că bărbatul a spus, în negocierile duse cu Poliția, că avea de gând să o taie pe fată cu un „cutter” și a amenințat că va arunca în aer clădirea prin detonarea unor butelii de butan, cărora le va deschide ventilele.

Datorită riscului ca nu cumva bărbatul să-și ducă la îndeplinire amenințările, în jurul orei 14:30 polițiștii i-au evacuat pe toți vecinii din blocul în care locuia familia de români și au izolat zona.

În orele pe parcursul cărora s-a petrecut evenimentul, diferiți angajați ai Poliției Naționale – agenți de la Securitatea Cetățeanească, Unitatea de Prevenire și Reacție, Poliția Judiciară, Echipa de Negociere și GEO (Grupul Special de Operațiuni) – au lucrat în deplină coordonare pentru a-l convinge pe bărbat să se predea.

Acest lucru a avut loc abia în jurul orei 18:00, în principal datorită unei conversații telefonice cu soția sa, în vârstă de 39 de ani, căreia negociatorii poliției i-au permis să discute cu soțul ei prin intermediul unui telefon mobil.

Femeia l-a convins pe bărbat să-și elibereze fiica și să se predea. Despre acest lucru a relatat duminică, 5 iunie, o prietenă și vecină a femeii, care a fost alături de ea pe toată durata incidentului.

Atât bărbatul, cât și fiica sa au părăsit locuința în perfectă stare de sănătate. Tatăl român, care nu s-a opus arestării, a rămas în custodia Poliției Naționale din Coslada/San Fernando de Henares. Se preconizează că va fi prezentat instanței luni, 6 iunie.

El este acuzat de mai multe infracțiuni: reținere ilegală, răpire și rele tratamente, fiind implicat și într-un episod de violență domestică față de actuala sa parteneră și mama celor două fete.

Distribuie acest articol