Român din străinătate condamnat la închisoare pe viață. A abuzat sexual mai multe femei

Constantin Covaliu, un român în vârstă de 22 de ani, rezident în orașul Mansfield din comitatul englez Nottinghamshire, a fost condamnat recent la închisoare pe viață la Tribunalul Northampton (East Midlands) pentru infracțiunile de viol și agresiuni sexuale comise asupra a două femei și unei minore. Acestea au avut loc anul trecut în orașele Nottingham și Mansfield, într-un interval de patru luni, informează West Bridgford.

Domiciliat pe Broxtowe Drive, Covaliu a pledat inițial vinovat pentru două capete de acuzare de viol, unul de tentativă de viol și unul de agresiune sexuală asupra unor femei pe care nu le cunoștea. După o investigație amănunțită a detectivilor de la Protecția Publică și a colegilor de la Poliția Nottinghamshire, conaționalul nostru a fost trimis în fața instanței de judecată.

Sergentul detectiv Neil Allsop a declarat: „Covaliu este un agresor sexual care își urmărea victimele până în propriile lor case, în timp ce acestea se aflau singure pe stradă, după care le atrăgea într-un loc periculos. El a pledat vinovat doar pentru că urma să înceapă propriul proces, provocând în acest fel suferințe suplimentare victimelor sale”.

„A fost condamnat pe bună dreptate și a primit o condamnare pe viață, sper ca acest lucru să ofere victimelor sale o perioadă de liniște după ceea ce a fost o perioadă groaznică pentru ele și familiile lor, de când au avut loc aceste evenimente șocante”, a adăugat Allsop.

Prima victimă a fost o femeie de 53 de ani, care a fost agresată după ce Covaliu a participat la o petrecere organizată în imobilul în care locuia și femeia. Puțin mai devreme, în aceeași seară, el a intrat în apartamentul acesteia de două ori și victima i-a spus de fiecare dată să iasă afară din locuința ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dar bărbatul a pătruns și a treia oară în apartamentul femeii, undeva în jurul orei 2:30 a.m., pe 24 iulie 2021, și a încercat să o violeze. În cele din urmă ea a reușit să-l respingă și a cerut ajutor după ce s-a încuiat în baia comună a imobilului.

Pe 31 octombrie 2021 a avut loc al doilea atac, atunci când o tânără de 17 ani a fost atrasă la o altă locație din Mansfield. Covaliu a intrat în vorbă și s-a împrietenit cu adolescenta, care era singură pe stradă după ce prietenul ei plecase. Românul s-a oferit să o conducă la ea acasă, dar odată ajunși i-a smuls telefonul mobil pentru a nu putea cere ajutor și a violat-o într-un dormitor de la etaj.

Al treilea atac s-a petrecut pe 20 noiembrie 2021, atunci când aflat pe stradă, Covaliu a prins din spate o tânără de 21 de ani care se întorcea acasă singură, pe Church Lane. A încercat să o violeze pe loc dar s-a oprit și a fugit atunci când victima a încercat să obțină ajutor de la un șofer de taxi care, din fericire, a trecut pe acolo.

După sentința dată pe 9 septembrie, sergentul detectiv Neil Allsop a precizat: „Detectivii din echipele de protecție publică ale poliției din Nottinghamshire lucrează în fiecare zi pentru a investiga cazurile de viol și abuz sexual. Datorită efortului și tenacității lor, oameni precum Covaliu sunt trași la răspundere și victimelor lor li se oferă sprijinul de care au nevoie.

- Continuarea după publicitate -

„Dacă nu ar fi fost ancheta lor foarte amănunțită și atenția la detalii, Covaliu s-ar fi putut sustrage foarte bine justiției. Deci, dacă ai fost victima unei agresiuni sexuale, vrem să aflăm de la tine. Dacă faci o acuzație, te vom asculta cu atenție, vom investiga și vom face tot ce putem pentru a obține dreptate pentru tine”.

@rotalianul