Un român din străinătate a descoperit că e divorțat după ce fosta soție s-a recăsătorit deja

Un român din Răducăneni, județul Iași, dar care muncește de mai mulți ani în Anglia, a aflat că este divorțat abia după ce fosta sa soție s-a recăsătorit deja. Femeia a fost condamnată recent pentru mai multe infracțiuni în acest sens, împreună cu un funcționar al primăriei și fiica ei.

Potrivit publicației Ziarul de Iași, Adrian Ț. și Ecaterina F. s-au cunoscut în 1997 și s-au căsătorit, iar la doi ani după aceea au adus pe lume o fetiță, Beatrice, astăzi în vârstă de 23 de ani.

Ecaterina a plecat ulterior la muncă în Italia, unde a cunoscut un alt bărbat cu care a trăit timp de 7 ani, dar Adrian a acceptat situația ca atare și nu a divorțat.

După ce femeia a încheiat relația cu bărbatul din Italia și s-a întors în țară, cei doi soți au decis să plece împreună în Anglia, în ciuda faptului că ei nu mai constituiau un cuplu efectiv.

Mai mult, soția lui Adrian a cunoscut și în Anglia un bărbat cu care a început o relație, iar în 2018 femeia i-a cerut soțului ei divorțul, dar acesta a refuzat categoric, pe motiv că nu vrea să distrugă familia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În 2019, Ecaterina i-a cerut din nou soțului ei să se întoarcă temporar în România pentru a îndeplini formele legale pentru divorț, dar el a refuzat și de această dată.

Văzând că nu are nicio șansă să-l convingă să accepte divorțul, în februarie 2020 femeia a decis să facă totul de una singură și s-a prezentat astfel la serviciul de stare civilă al primăriei Răducăneni unde a explicat situația și a solicitat ca actele de divorț să fie întocmite.

Funcționarul primăriei a respins inițial cererea femeii, spunându-i că soțul trebuie să depună și el actele pentru divorț și să confirme că este de acord cu această procedură.

Cu toate acestea, Ecaterina a insistat și l-a asigurat pe funcționar, pe nume Adrian Augustin, că soțul ei este complet de acord cu divorțul și că, în plus, acesta nu le va face nicio problemă deoarece el este o persoană fără adăpost care trăiește în Anglia numai din ajutoare sociale.

De asemenea, femeia i-a mai spus funcționarului că soțul ei nu poate fi contactat deoarece nu are telefon mobil, iar actele de divorț au fost semnate în locul bărbatului de fiica celor doi, Beatrice, care a susținut că are acordul verbal al tatălui pentru a face asta.

În luna aprilie 2020, Ecaterina era deja o femeie divorțată, chiar dacă soțul ei habar n-avea de acest fapt, iar în luna august a aceluiași an s-a recăsătorit cu bărbatul cunoscut în Anglia.

Adrian Ț. a aflat că este divorțat abia în octombrie 2020 însă, iar fosta lui soție, fiica lor și funcționarul de la primăria Răducăneni au fost trimiși ulterior în judecată pentru aceste fapte.

Fostul soț al Ecaterinei s-a constituit parte civilă la proces și a cerut daune morale în valoare de 50.000 de lei, pe motiv că ar fi suferit o depresie puternică, drept urmare a celor întâmplate între el și fosta soție.

Depresia lui Adrian a fost diagnosticată în iunie 2020 inițial însă, fiind reconfirmată din nou în 2021, iar judecătorul a respins cererea de despăgubire a fostului soț din acest motiv.

„Nu a fost dovedită existenţa legăturii de cauzalitate dintre faptele ilicite ale inculpaţilor şi anumite suferinţe psihice resimţite de către partea civilă. În primul rând, depresia invocată de către partea civilă a fost prima oară diagnosticată anterior săvârşirii faptelor de către inculpaţi, astfel că nu se află în legătură directă cu acţiunile ilicite”, se arată în motivarea judecătorilor.

„În al doilea rând, chiar dacă am admite că partea civilă a suferit de pe urma despărţirii de soţia sa, nu acest aspect interesează în cauză, întrucât o acţiune de divorţ în sine reprezintă expresia exercitării unui drept, şi este inerent generatoare de suferinţă. Cu alte cuvinte, nu trebuie să se facă dovada că destrămarea cuplului a condus la crearea unor prejudicii părţii civile, ci modul ilicit în care acest lucru a fost făcut de către inculpaţi”, au explicat judecătorii.

Adrian Ț. va trebui așadar să se mulțumească cu faptul că, recent, Ecaterina F. a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Aceeași pedeapsă a primit-o și Adrian Augustin, funcționarul primăriei Răducăneni, acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual.

Fiica lui Adrian și a Ecaterinei a fost condamnată în schimb la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru fals material în înscrisuri oficiale.

Judecătorii de la Tribunalul din Răducăneni au decis totodată să desființeze certificatul de divorț al celor doi protagoniști, care a fost întocmit în mod ilegal, iar în prezent Ecaterina rezultă ca fiind căsătorită oficial cu doi bărbați.

Asta înseamnă, de asemenea, că femeia poate fi anchetată acum și pentru bigamie.