Un român din străinătate și-a ucis ginerele care a avut o relație cu ambele fiice ale sale. Riscă 30 de ani după gratii

Un român de 67 de ani riscă să își petreacă următorii 30 de ani într-o închisoare din Franța, după ce și-a ucis fostul ginere pe o stradă din Paris.

Bărbatul spune că a încercat să își salveze fiica cea mică dintr-o relație periculoasă cu cel care îi fusese înainte cumnat. Procesul a început marți, 24 ianuarie 2023, la Tribunalul din Paris.

Se numește Antal Balogh și este originar din Șimleul Silvaniei, județul Sălaj, informează Știrile ProTV.

Antal Balogh. Sursa: Pro TV

El și-a înjunghiat mortal fostul ginere pe o stradă din Paris, în arondismentul 10, pe data de 24 iunie 2020. Ginerele se despărțise de fata cea mare a agresorului, cu care avea trei copii, din pricina unor scandaluri conjugale și ar fi început apoi o relație cu sora mai mică a fostei sale soții.

Socrul îl considera pe ginere un om periculos și a declarat că l-a ucis pentru a-și apăra fiica cea mică, în vârstă de 18 ani. Ginerele, Marius B. era cetățean român și trăia la Paris, fără un domiciliu stabil. Era cunoscut drept un bărbat violent, autor al mai multor infracțiuni comise în mai multe țări.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Antal Balogh s-a deghizat cu ochelari, mască de protecție, șapcă și a plecat în căutarea soțului fiicei sale. Ginerele românului a fost luat prin surprindere de către socrul său, care l-a atacat și l-a înjunghiat în plină stradă.

Să fie sigur că soțul fiicei sale știe cine i-a luat viața, românul și-a dat ochelarii jos și și-a arătat chipul. „Uite-te cine sunt. Uită-te la mine, idiotule”, a spus agresorul înainte de a fugi la locul crimei.

Victima a mai făcut câțiva pași și s-a prăbușit, în timp ce agresorul și-a luat fiica și a plecat. Trecătorii au încercat să-l ajute pe bărbatul care sângera. La câteva ore după incident, victima a murit din cauza rănilor suferite.

Antal Balogh a fost arestat câteva zile mai târziu, în Marea Britanie și a fost extrădat în Franța.

„Mi-a fost teamă că o va ucide și mi-am spus că mi-ar părea rău dacă nu mă duc. Mi-am spus că pot să-l rănesc în picior și să-mi iau fiica. Nu-mi amintesc cum l-am înjunghiat”, a declarat la interogatoriu Antal Balogh.

Christian Duță, avocat în Baroul Paris, a spus conform sursei citate: „A corupt-o pe fata cea mică, care avea 18 ani la început, aproape minoră, când a început corupția asta. Tatăl era disperat, a reușit să o găsească la Paris, fără niciun ajutor, și la momentul regăsirii, uitați ce s-a întâmplat. O lovitură nefericită cu un cuțit la carotidă.”

Antal Balogh riscă o pedeapsă de 30 de ani de închisoare.