Român din străinătate, ucis în microbuz în timp ce se întorcea acasă pentru a sărbători Crăciunul cu cei dragi

Un român originar din satul Popeni, județul Vaslui, care se întorcea de la muncă din Germania pentru a sărbători Crăciunul acasă, cu cei dragi, a fost ucis duminică, 18 decembrie, de un consătean chiar în microbuzul cu care călătorea, relatează Vremea Nouă.

Se numea Cristi Ioan (Ionuț pentru cei care îl cunoșteau) și se afla într-un microbuz care face transport de călători și pachete, pe ruta Zorleni – Bârlad – Germania. Cu el călătorea spre casă, venind din Germania, și un consătean de-al său, Dorel zis Mohorel.

Conform martorilor, cei doi bărbați s-ar fi luat la ceartă și în jurul orei 12:00, în momentul în care microbuzul a oprit la un popas de pe raza comunei Ozun, județul Covasna, Mohorel a scos un cuțit și l-a înjunghiat în inimă pe Cristi Ioan.

Ionuț a reușit să iasă din microbuz, dar după câțiva pași a căzut la pământ.

La fața locului s-au prezentat ambulanța și polițiștii, iar bărbatul rănit a fost transportat de urgență cu elicopterul la Institutul de Cardiologie din Târgu Mureș. A intrat urgent în operație, însă nu a rezistat, a murit în timpul intervenției chirurgicale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Sursa foto: Vremea Nouă

Agresorul a fost arestat. Procurorul Cosmin Andras, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna a transmis:

„La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna există un dosar penal în legătură cu acest incident, există o persoană care este cercetată pentru omor calificat, fiind reținut pentru 24 de ore. Din datele deținute de noi în urma cercetărilor, incidentul s-a petrecut în mașina cu care erau transportați, în timp ce rulau pe raza comunei Ozan, județul Covasna. Victima a suferit o leziune incompatibilă cu viața și s-a stins la spitalul din Târgu Mureș, unde a fost transportat cu elicopterul”, a precizat proc Cosmin Andras.

Distribuie acest articol