Român disperat amenință că se aruncă de pe un pod: „Sari, sari, sari!” îl încurajau englezii care asistau la scenă

Un român în vârstă de 50 de ani s-a urcat pe Podul Pero din Bristol în Marea Britanie, sâmbătă, 23 septembrie, la ora 16.45 şi a ameninţat că se aruncă în apă. Totul s-a petrecut în uralele englezilor care îl încurajau pe bărbat să sară de pe pod.

Nelu Iordache a recurs la gestul disperat după ce, rămas fără adăpost și a locuit pe străzi timp de două săptămâni, potrivit libertatea.ro.

Românul a povestit că s-a certat cu propietarul casei unde locuia, iar acesta l-a lăsat fără bunurile pe care le avea şi fără adăpost. Bărbatul susţine ca a raportat incidentul poliţiei, însă i s-a spus că nu se poate face nimic pentru a-şi recupera lucrurile.

Iordache a protestat împotriva autorităţilor britanice pentru că nu îl ajută să-şi rezolve situaţia. El lucrează legal de doi ani în Marea Britanie, într-un restaurant aflat în Bristol.

Ce a urmat a fost şocant. Printre britanicii care s-au strâns să asiste la „spectacolul” oferit de român, au fost şi unii care l-au încurajat să sară de pe pod.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Martorii care îl încurajează de pe margine pe Nelu, au provocat indignare în presa din lumea întreagă. Oamenii au aplaudat şi numărat, fiind indiferenţi la drama omului. „Sari, sari, sari”, se putea auzi strigându-se din mulţime.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Avon şi Somerset a condamnat comportamentul şi comentariile celor care s-au strâns să asiste la incident, asta în timp ce ofiţerii încercau să rezolve situaţia.

Nelu Iordache, tată a doi copii, a declarat că vrea doar să fie ajutat: „Asta este viaţa mea. Vreau doar să fiu ajutat, nu mi-am dorit să am asemenea probleme. Azi am venit să protestez pentru că sunt o persoană cinstită”.