Un român doarme pe străzi după ce s-a întors din Italia. „Flămând, murdar și cu mintea tulburată”

Adrian Dumitru Făinărea, un tânăr de 34 de ani, trăiește de mai bine de o lună pe străzile din orașul Bârlad. El s-a întors din Italia, însă nu mai are unde să locuiască deoarece părinții săi au murit, iar frații lui au plecat la muncă în străinătate. Bărbatul ar avea probleme psihice și refuză să meargă la un adăpost pentru persoane fără locuință, relatează Vremea Nouă.

Adrian doarme pe o saltea ponosită, pe treptele vechii săli de sport de pe strada Mihail Kogălniceanu.

Un român doarme pe străzi după ce s-a întors din Italia. „Flămând, murdar și cu mintea tulburată”. Sursa foto: Vremea Nouă

S-a întors din Italia, unde se pare că ar fi avut ceva probleme cu legea. Părinți săi au decedat și conform actului de identitate bărbatul are domiciliul într-un bloc de pe Aleea Parc, unde a locuit cândva sora sa, acum plecată în Italia la muncă, spune el. Adrian a precizat că nu mai ține legătura cu frații săi și nu mai știe nimic de ei.

„Adrian este flămând, murdar si pare a avea mintea tulburată. Ascunde o poveste de viață tristă, pe care nu vrea să o dezvăluie. Este regretabil că în secolul XXI încă mai asistăm la astfel de scene, iar autoritățile nu pot face nimic”, a precizat femeia care a semnalat sursei citate cazul bărbatului român.

Adrian a fost vizitat de reprezentanții Direcției de Asistență Socială și de cei ai Poliției Locale, dar refuză să meargă la adăpost sau la spital

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„E adevărat că legislația actuală nu permite internarea forțată în spital, chiar și a celor cu mintea rătăcită, dacă nu sunt un pericol public, însă ar trebui făcut ceva”, a mai precizat femeia.

„Un om fără adăpost doarme sub cerul liber, la temperaturi negative și nimeni nu-l poate convinge că-și pune viața în pericol. S-ar putea ca, într-o zi, să fie prea târziu pentru a mai putea fi ajutat, iar la usa sălii de sport să găsim doar trupul înghețat și neînsuflețit al tânărului acesta care, după o lună de zile de stat în frigul iernii, nu a avut norocul să fie salvat de nimeni din acest oraș.”

Publicația Vremea Nouă face un apel cu speranța că se va găsi totuși o soluție pentru ca tânărul bărbat român să poată fi internat în mod nevoluntar într-un centru medical specializat.

Distribuie acest articol