Român expulzat din Italia după ce a ajuns beat la Urgențe de 73 de ori

Un bărbat român, în vârstă de 54 de ani, a fost repatriat cu avionul în România după ce a fost găsit în stare de ebrietate de 73 de ori de autoritățile italiene și are interdicție de a mai intra pe teritoriul Italiei pentru o perioadă de cinci ani, fiind considerat un pericol pentru liniștea și ordinea publică, informează Il Messaggero.

Compatriotul nostru a fost dus beat sau s-a prezentat de unul singur la secția de urgență a spitalului din Pordenone (Friuli-Venezia Giulia) de 73 de ori, din care de 45 de ori numai în lunile ianuarie și februarie. El a primit în acest timp cinci amenzi din partea polițiștilor pentru că se afla în stare de ebrietate în locuri publice, punând în pericol siguranța cetățenilor.

Bărbatul era deseori căzut pe stradă, uneori inconștient, dar se întâmpla să fie întâlnit și în alte locuri, cum ar fi la gară sau în sala de lectură a bibliotecii orășenești, unde într-o zi a fost găsit dormind într-un fotoliu.

Pe lângă toate acestea se adaugă faptul că românul a fost găsit beat și când se afla la volanul mașinii sale, dar nu i se ridicase permisul de conducere și reprezenta astfel un pericol pentru ceilalți participanți la trafic deoarece putea oricând să repete fapta.

Cu toate că bărbatul român era în posesia unui permis de ședere permanent eliberat de Primăria din Torino, nu avea o reședință fixă și nici un loc de muncă stabil.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Prin urmare, autoritățile judiciare de la Tribunalul din Trieste au dispus expulzarea lui de pe teritoriul Italiei și au eliberat pe numele românului o interdicție pe un termen de 5 ani.

Expulzarea bărbatului român a fost „adoptată din motive imperative de securitate publică,
deoarece persoana s-a prezentat în locuri publice de nenumărate ori într-o stare avansată de ebrietate”, se arată în documentul eliberat de Tribunalul din Trieste.

Bărbatul a fost însoțit de agenții de la Poliția din Pordenone la aeroportul Marco Polo din Veneția unde a fost îmbarcat pe o aeronavă cu destinația București.