Român felicitat de polițiștii italieni pentru un gest nobil. „Este o adevărată plăcere să vă povestim ce s-a întâmplat”

Un cetățean român din localitatea italiană Terni, provincia cu același nume din regiunea Umbria, a fost felicitat astăzi, 2 iulie 2022, de polițiștii locali după ce a făcut un gest nobil, pe care alte persoane prezente la locul faptei nu s-au deranjat să-l facă.

Potrivit publicației Terni Today, conaționalul nostru, în vârstă de 48 de ani, se afla la o benzinărie din orașul menționat mai sus și punea benzină, când a văzut o altă mașină plecând de acolo.

De pe acoperișul celuilalt autovehicul însă, bărbatul a văzut căzând jos un portofel, iar din acesta au început să zboare diferite bancnote prin incinta benzinăriei.

În ciuda faptului că de față mai erau prezente și alte persoane, românul nostru a fost singurul care a încercat să adune imediat bancnotele ce au zburat din portofel și le-a pus înapoi, ducându-l ulterior la cea mai apropiată secție de poliție.

„Este o adevărată plăcere să vă povestim ce s-a întâmplat în această dimineață – sâmbătă, 2 iulie – când un bărbat s-a prezentat la Biroul pentru Obiecte Pierdute și a returnat un portofel”, au transmis polițiștii din Terni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Oamenii legii precizează că bărbatul a reușit să salveze astfel circa 500 de euro din banii zburați din portofelul în care se mai aflau și niște cărți de credit, dar și unele acte de identitate.

Polițiștii au identificat apoi proprietarul ca fiind un medic din localitate și i l-au returnat, iar pe cetățeanul român de 48 de ani au ținut să-l felicite public pentru frumosul gest făcut.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20