Un român a încercat să se sinucidă în Italia. Salvat de polițiști în ultima clipă

Dramaticul episod, care are ca protagonist un român, s-a petrecut în această dimineață de marți, 25 ianuarie 2022, în capitala Italiei.

Din cele relatate de publicația locală Roma Today aflăm că era circa ora 10 dimineața când o patrulă de poliție de la secția San Paolo a fost abordată de un cetățean care-i avertiza pe agenți că, nu departe de ei, a observat un bărbat care se comporta în mod îngrijorător.

Polițiștii nu au stat deloc pe gânduri și s-au îndreptat cu viteză spre locul indicat de trecător, ajungând astfel la o schelă de pe un șantier aflat în apropierea gării Trastevere din Roma.

Agenții de poliție s-au cățărat apoi pe schelă și au reușit să ajungă la el chiar înainte de a-și duce macabrul plan la capăt. Mai exact, bărbatul își legase o frânghie de gât în acel moment cu intenția de a-și lăsa apoi corpul să cadă în gol de pe schelă și a se spânzura astfel.

Din fericire, polițiștii italieni l-au oprit în ultima clipă, apoi au solicitat intervenția unei ambulanțe pentru a-i oferi bărbatului îngrijirile de rigoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Oamenii legii l-au identificat pe bărbat ca fiind un cetățean român în vârstă de 49 de ani. Nu se cunosc deocamdată motivele pentru care conaționalul nostru a încercat să recurgă la acest gest.

Cum putem cere ajutor în astfel de situații, dacă locuim în Italia?

Reamintim pe această cale tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

- Continuarea după publicitate -

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20