Român înecat în Italia, adus la mal de valurile mării. Identificat după mai mult de 3 săptămâni de la găsirea trupului neînsuflețit

Corpul fără viață al unui bărbat neidentificat a fost adus de apele mării pe plaja Foce Verde din Latina, duminică, 3 ianuarie. După ancheta polițiștilor și autopsia efectuată de medicul legist, s-a dovedit că rămășițele umane aparțin unui bărbat român care a dispărut din Borgo Sabotino înainte de Crăciun.

Trupul a fost adus de valuri pe plajă, în față la Piazzale dei Navigatori, la mică distanță de gura canalului Moscarello (ultima porțiune a canalului Mussolini).

Cea mai acreditată ipoteză rămâne aceea că bărbatul a căzut accidental în canalul Mussolini, de unde corpul a ajuns apoi în mare și, în cele din urmă, pe plajă, după furtuna din ziua respectivă. Cercetările continuă pentru a se reconstitui ultimele zile din viața victimei și a se putea exclude implicarea altor persoane în tragedia care a avut loc.

Echipa mobilă de poliție, îndrumată de subcomisarul adjunct Giuseppe Pontecorvo, a efectuat în ultimele zile o inspecție în zona unde locuia conaționalul nostru. Acesta trăia în singurătate și găsise adăpost într-o rulotă dintr-un camping părăsit, situat de-a lungul terasamentului canalului „Delle Acque Alte”, mai cunoscut sub numele de Canalul Mussolini.

Polițiștii au prelevat din rulota victimei efecte personale care conțin urme biologice din care poate fi extras ADN-ul, cum ar fi aparatul de ras. Procurorul din Latina a autorizat compararea profilurilor genetice extrase de pe aparatul de ras și din probele recoltate în timpul autopsiei și s-a dovedit a fi vorba despre aceeași persoană. De asemenea, conform declarațiilor celor care îl cunoșteau, bărbatul român avea patru dinți îmbrăcați cu material de culoare aurie, dinți care au fost găsiți și la cadavrul adus de valuri pe plaja de la Foce Verde.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conaționalul nostru nu avea rude în Italia și, prin urmare, polițiștii din Latina au extins căutările rudelor sale în România.