Român înecat în Italia, corpul său este căutat de scafandri. Ieșise la grătar cu familia și prietenii

Membrii familiei și prietenii unui român din Italia trăiesc clipe de coșmar după ce acesta din urmă a intrat în apa unui lac, pe malul căruia ieșiseră cu toții la grătar în cursul zilei de astăzi, 31 august 2022, și n-a mai ieșit la mal.

După 40 de minute de căutări, echipele de salvare sosite la fața locului pentru a-l salva pe conaționalul nostru au ajuns la concluzia că acesta a murit, iar scafandrii au început să-i caute acum trupul neînsuflețit pe fundul lacului, informează Giornale di Sicilia.

Potrivit sursei citate, bărbatul român are 42 de ani și este rezident în localitatea Campobello di Licata din provincia Agrigento, situată în Sicilia.

El se afla astăzi la un grătar, pe malul lacului Gibbesi din localitatea Naro, împreună cu familia și prietenii, când a decis să intre în apă pentru a se scălda.

Lacul în care s-a petrecut tragedia.

După ce a înotat până la circa 60 de metri distanță de mal, românul nostru a dispărut sub apă, iar cei dragi au alertat imediat echipele de salvare pentru a-i sări în ajutor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din nefericire, la 40 de minute după ce s-au străduit să-l găsească, pompierii interveniți pentru a-l salva pe bărbat au ajuns la concluzia că acesta este mort și au solicitat intervenția scafandrilor pentru a continua căutările.

Între timp, un elicopter medical decolase de la spitalul Sant’Elia din Caltanissetta, în speranța că va putea transporta de urgență victima la spital, iar un alt elicopter a decolat ulterior din Catania, la bordul căruia se afla o echipă de scafandri.

O altă echipă de scafandri a intervenit, de asemenea, de la Palermo, mai scrie sursa citată. Până la această oră însă, trupul bărbatului român de 42 de ani nu a fost găsit.