Român înșelat de trei italieni după ce a încercat să cumpere o rulotă pe internet

Un bărbat român de 30 de ani, rezident în localitatea italiană Sossano, din provincia Vicenza, a fost înșelat de trei italieni după ce a încercat să cumpere o rulotă de pe un binecunoscut site italian, specializat în anunțuri de vânzare-cumpărare.

Potrivit jurnaliștilor italieni de la Gazzettino, conaționalul nostru a văzut un anunț pe site-ul respectiv cu o rulotă pe care intenționa să o cumpere pentru a pleca în concediu, mai ales că prețul părea foarte atrăgător. Intrând în contact cu vânzătorul rulotei, i s-a cerut bărbatului român să efectueze un transfer bancar de 500 de euro, ca avans pentru cumpărarea rulotei, iar conaționalul nostru s-a conformat.

După plata avansului, însă, vânzătorul nu mai era de găsit nicicum, pe nicio cale, așadar românul de 30 de ani a decis să meargă la carabinierii din Sossano pentru a denunța înșelătoria. În urma unor investigații, autoritățile italiene au reușit să identifice, prin intermediul contului de pe site-ul cu anunțul, trei cetățeni italieni, care s-au dovedit responsabili de înșelarea bărbatului român. Doi bărbați de 39 de ani, originari din Bergamo și Milano și un bărbat de 42 de ani, care locuiește în Brescia, au fost astfel denunțați în stare de libertate pentru fraudă în complicitate.

Carabinierii nu au reușit să recupereze banii bărbatului român sau să găsească rulota pe care acesta intenționa să o cumpere, mai precizează sursa citată.