Român întors de câteva zile din străinătate, mort după ce mașina sa a fost lovită de tren

Secția de Pompieri Năsăud, împreună cu un echipaj de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD, precum și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud, au fost mobilizate la locul unui tragic accident feroviar la ieșirea din localitatea Feldru spre Ilva Mică.

700-202311191629
Imagine de la locul tragediei. Sursă: timponline.ro.

Potrivit publicației Timp Online, în accident a fost implicat un autoturism condus de Alexandru Girigan, un bărbat în vârstă de 65 de ani, originar din Feldru, care se întorsese din Spania în urmă cu numai câteva zile.

Mașina sa a fost lovită de trenul Regio 4483, care circula pe ruta Ilva Mică – Dej, la o trecere la nivel cu calea ferată. Din nefericire, șoferul a decedat în urma coliziunii.

Conform Centrului Infotrafic, echipajele de intervenție au efectuat manevre pentru extragerea victimei, care a rămas încarcerată.

402302786_661498169303500_6572140447578518443_n
Mașina pe care o conducea conaționalul nostru. Sursă: timponline.ro.

„Echipajele de intervenție au găsit conducătorul auto, în vârstă de 65 de ani, din păcate, cu leziuni incompatibile cu viața. În aproximativ 15-20 de minute a fost extras de către pompierii militari care încadrează echipajul de descarcerare din autovehiculul accidentat de tren. Persoanele din tren (șase) nu au avut de suferit în urma impactului”, se arată într-un comunicat ISU Bistrița-Năsăud.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mecanicul de locomotivă, originar din Ilva Mică, a trecut printr-o experiență similară recent la Nimigea de Jos. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând negativ.

În tren se aflau șase călători, dar niciunul nu a suferit leziuni în urma impactului.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Năsăud au intervenit la fața locului.

Ancheta preliminară a stabilit că autoturismul condus de victima de 65 de ani a fost lovit de tren. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă, cu scopul de a stabili cauzele exacte și circumstanțele producerii accidentului.

Accidentul a avut repercusiuni semnificative asupra circulației feroviare în zonă. Locomotiva trenului s-a defectat, ceea ce a condus la perturbarea circulației pe rutele Năsăud – Ilva Mică (oprit la Feldru), Bistrița – Vatra Dornei și Timișoara – Iași, cu toate înregistrând întârzieri semnificative.