Român întors din Italia acuzat că și-a violat fiica minoră de 70 de ori, precum și pe o prietenă a acesteia

Un bărbat din comuna Straja, județul Suceava, a fost arestat preventiv săptămâna trecută, acuzat fiind că a violat două minore în vârstă de numai 13 ani, una dintre ele fiind chiar fiica lui. Individul, în vârstă de 40 de ani, s-a întors de la muncă din Italia anul trecut, iar faptele se pare că s-au petrecut timp de cel puțin 3 luni, informează ziarul Adevărul.

Acuzatul a devenit obiectul unei anchete penale după ce prietena fiicei acestuia a povestit părinților că a fost violată. Părinții au depus plângere la poliție imediat, iar minora le-a explicat anchetatorilor cum, la ziua de naștere a prietenei sale, tatăl acesteia a abuzat sexual de ea și apoi a amenințat-o că-i va lua viața dacă va povesti cuiva cele petrecute.

Totul s-ar fi întâmplat în luna decembrie a anului trecut, dar fata de 13 ani a fost prea înspăimântată să vorbească despre asta cu părinții ei la acea vreme. Abia la începutul lunii august minora a găsit curajul de a le spune prin ce a trecut.

Autoritățile locale au deschis atunci o anchetă și, în curând, au aflat că după ce individul s-a întors din Italia, acesta și-a violat chiar și propria fiică de circa 70 de ori, abuzuri care se pare că au avut loc din noiembrie 2019 și până în ianuarie 2020.

„Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii judiciare. Precizăm că dispunerea punerii în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumpției de nevinovăție”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul