Un român întors din Italia și-a găsit grădina ocupată abuziv de vecini, care l-au luat la bătaie când le-a cerut s-o elibereze

Un român care lucrează de mulți ani în Italia s-a trezit deposedat de grădina de lângă casa sa din România când s-a întors în concediu, grădină pe care i-a lăsat-o unui vecin s-o cultive după ce a plecat la muncă în străinătate. Vecinul său, însă, a transformat-o în teren propriu pe care depozita ce și cum voia el și a blocat complet accesul proprietarului de drept în grădină.

„Am zis că ar fi păcat ca, pe toată durata şederii mele în Italia, să-mi las grădina – cu o suprafaţă de circa 75 de ari – să rămână necultivată şi să se sălbăticească, aşa că i-am încredinţat-o unui vecin, Marius, pe care-l consideram cumsecade. Desigur, cu obligativitatea s-o cultive, s-o îngrijească şi, aşa cum e normal, să-i culeagă roadele. Însă, anul trecut, am rămas interzis când am constatat că respectivii îşi păşteau animalele acolo – şi nu numai ale lor – ţinându-le în grajdul meu! Totodată, ridicaseră un gard şi făcuseră şi o portiţă, păzită de un câine rău, care-mi împiedica total accesul în grădina mea… Să nu mai zic de o mulţime de acareturi, depozitate acolo: tractor, butoaie pentru ţuică de prune, plug, un morman de pietriş. Practic, fusesem deposedat, samavolnic, de proprietate!”, a povestit, pentru Bună Ziua Cluj, Vasile Popa, un bărbat în vârstă de 55 de ani din localitatea Filea de Jos, județul Cluj.

Bărbatul și-a somat vecinul să elibereze grădina în cel mai scurt timp, dar în ziua de vineri, 2 aprilie 2021, s-a întors din nou în țară și a constatat cu stupoare nu numai că terenul său nu a fost eliberat, ci a fost ocupat și mai mult. Acareturile vecinului se înmulțiseră, iar acesta adusese și niște ajutoare, proprietari de animale, pentru a-l intimida pe Vasile, pe care l-a prezentat acestora ca fiind el intrusul pe acel teren.

„Şi membrii acelei familii l-au crezut pe cuvânt şi, în consecinţă, m-au atacat şi m-au bătut bine! Iar eu am sunat de urgenţă la 112, astfel că după câteva minute şi-a făcut apariţia un echipaj de poliţie, direct de la Turda. Însă, culmea, agresorii s-au apucat să mă ameninţe şi faţă de poliţişti, fără să le pese de ei, dornici să mă bată din nou! Aşa că le-am făcut plângere penală, pentru loviri şi alte violenţe şi abuz de posesie”, a mai relatat bărbatul de 55 de ani.

Român întors din Italia agresat de vecinii săi care l-au deposedat de teren. Foto: bzc.ro

„Acum sunt hotărât să-mi recuperez, culmea, propria grădină şi să-mi refac şi calea de acces la stradă! O voi face indiferent câţi bani şi energie o să consum în acest sens!”, a mai spus Vasile Popa pentru sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI