Român întors în țară din Italia special pentru a se vaccina anti-COVID: „Cunosc oameni care au murit din cauza acestei boli”

Sâmbătă, 8 mai, a început vaccinarea fără programare în toate centrele special amenajate pe teritoriul țării noastre. Toți românii cu vârsta de peste 16 ani, dar și cetățenii străini cu drept de ședere în România, se pot vaccina fără programare, direct în centrele de vaccinare, inclusiv cele deschise în spitalele militare din ţară.

Practic oricine dorește se poate vaccina, doar pe baza buletinului de identitate. Persoanele în vârstă și cele care aveau deja programare în platforma electronică de vaccinare vor avea prioritate.

Mulți români aflați în străinătate profită de această posibilitate și se întorc în țară pentru a se vaccina. Un român a venit tocmai din Italia special pentru a se vaccina, la centrul pentru vaccinare fără programare de la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja” din Craiova. Bărbatul a declarat pentru publicația Gazeta de Sud că are printre cunoștințele sale persoane care au avut Covid, inclusiv oameni care au murit după ce au contractat virusul SARS-CoV-2: „Nu ştiu dacă vaccinul este răspunsul, dar pentru mine am zis că este cel mai bine”.

Beatrice o altă româncă din diaspora decisă să se vaccineze cât mai în grabă, a publicat o postare în grupul Facebook PROvaccinare în care mărturisește: „Am venit din Bruxelles, la Suceava, special și doar pentru a mă vaccina.”

Corina P. a scris în același grup: „Gata doza 1. Am venit din Franța pentru ea, pentru că acolo ar fi trebuit să mai aștept câteva luni (sau mai mult). Este cel mai frumos cadou de ziua mea după un an greu și ciudat. Nu am simțit că a fost o alegere între a face sau nu vaccinul. Cel mult o alegere pentru tipul vaccinului și cât de repede să-l fac. Dar prioritatea era să-l fac, oricum. Medicina și știința nu sunt infailibile, dar sunt singurele care ne țin cu adevărat în viață, care ne-au prelungit durata de viață cu zeci de ani, care ne oferă lumea asta frumoasă și sigură pe care uităm să o apreciem.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Singura șansă reală la sănătate, libertate, relaxare, la o viață mai aproape de cum era. Mulțumesc celor care au studiat zeci de ani ca să fie capabili să creeze astfel de lucruri greu de înțeles pentru oamenii normali. Mulțumesc medicilor și tuturor celor care au muncit să facă perioada asta puțin mai ușoară. Mulțumesc celor care se vaccinează și respectă regulile pentru a-i proteja pe cei din jur. De astăzi sper un pic mai cu putere.”