Român întors din străinătate, a reparat un drum județean plin de gropi: „Era să îmi rup mașina în două”

În comuna Zvoriştea, județul Suceava, un localnic întors acasă după mai mulți ani petrecuți în n străinătate, a luat inițiativa neobișnuită de a repara un segment al drumului județean DJ 208B Hănţeşti – Bereşti – Şerbăneşti, exasperat de starea precară a acestuia.

Alin Blanariu, în vârstă de 42 de ani, din satul Bereşti, împreună cu un alt localnic, a decis să umple gropile de pe drum cu lopata și târnăcopul, după ce a fost la un pas să-și avarieze grav mașina din cauza acestora.

Captură de ecran 2024-01-31 132621
Sursa foto: Monitorul de Suceava

Această acțiune vine în contextul în care drumul, care servește drept legătură vitală între localități și trece pe lângă barajul Bucecea, este asfaltat doar pe porțiuni scurte, restul traseului aflându-se într-o stare deplorabilă.

„Zilele trecute era apă prin gropi, nu am realizat și era să îmi rup mașina în două. Așa am decis să iau lopata și târnăcopul și să mă apuc să umplu aceste gropi”, a declarat Blanariu, citat de Monitorul de Suceava, subliniind neglijarea zonei de către autorități.

Situația nu doar că afectează starea vehiculelor localnicilor, dar și accesul la transportul public, care nu mai deserveste satul Bereşti din 2015, forțând rezidenții să recurgă la servicii de taxi costisitoare pentru a ajunge în municipiul Suceava.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În semn de protest și solicitare de intervenție, Alin Blanariu pregătește o petiție, semnată de consăteni, pe care intenționează să o înmâneze Consiliului Județean Suceava.

Această mișcare vine după ce, potrivit primarului comunei Hănţeşti, Daniel Olariu, au fost trimise 20 de adrese către Consiliul Județean din 2012, fără un răspuns satisfăcător. Olariu a menționat dificultățile întâmpinate în asfaltarea drumului din cauza statutului său de drum județean, care limitează intervențiile locale.

Inițiativa lui Blanariu subliniază disperarea și frustrarea locuitorilor față de starea infrastructurii lor rutiere. Această acțiune a unui cetățean obișnuit arată clar nevoia urgentă de intervenție și îmbunătățire a condițiilor de trai în zonele rurale ale României.