Un român întors în țară din Italia a primit o amendă uriașă. Nu a respectat măsurile dispuse de autorităţile sanitare

Un român din județul Olt care se întorsese de curând din Italia are de plătit o amendă de 5.000 de lei (1.000 de euro) pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus.

Bărbatul a fost surprins de poliţişti pe o stradă din Caracal, în ziua de 31 decembrie 2021, deşi acesta a declarat la intrarea în ţară că va sta în carantină la o adresă din Caracal.

„În data de 31 decembrie 2021, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Caracal, au identificat pe o stradă din localitate, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din municipiul Caracal, care, în urma verificării, nu a respectat măsura carantinei.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, fiindu-i recomandat să respecte măsurile dispuse de autorităţile sanitare”, au transmis reprezentanţii IPJ Olt.

Românii de pretutindeni s-au întors în țară de sărbători, pentru a petrece magia Crăciunului și trecerea în Anul Nou alături de cei dragi. Diaspora a revenit acasă în număr record, peste 1,2 milioane de români trecând granițele țării. Mulți dintre aceștia erau nevaccinați și fără să cunoască restricțiile dispuse de autorități.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul