Un român intrat în Italia fără test COVID a fost arestat. Era căutat de poliția italiană

Un cetățean român în vârstă de 37 de ani a fost arestat în zona Brennero, provincia Bolzano, din Trentino-Alto Adige, după ce a intrat în Italia fără un test Covid-19 cu rezultat negativ. Bărbatul a fost supus apoi unor controale suplimentare, din care a reieșit că era o persoană condamnată și căutată de poliția italiană, informează publicația Il Dolomiti.

S-a întâmplat în după-amiaza de marți, 8 iunie. Un cetățean de origine română a fost oprit de poliție la frontiera Brennero, în timp ce încerca să intre în Italia cu mașina, pe autostrada A22.

Ceea ce trebuia să fie un control de rutină s-a transformat într-un arest. Bărbatul nu avea cu el rezultatul negativ al unui test Covid-19, necesar la intrare pe teritoriul național italian. Tocmai din acest motiv, el a fost supus de polițiști unor investigații suplimentare.

Agenții au descoperit că pe numele românului fusese emis un ordin de arestare, de Parchetul din Locri, deoarece era condamnat la 1 an și 5 luni de închisoare pentru diverse infracțiuni. Prin urmare, a fost arestat și însoțit la închisoarea din Bolzano.

Condițiile pe care cetățenii români trebuie să le respecte la intrare în Italia:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Reamintim că toții cetățenii UE (printre care și cetățenii români), indiferent de mijlocul de transport folosit (avion, autocar, microbuz sau mașină personală) sunt obligați să prezinte la intrare în Italia un test COVID de tip RT-PCR sau antigen, cu rezultat negativ, nu mai vechi de 48 de ore.

De asemenea, trebuie efectuată înregistrarea pe situl https://app.euplf.eu. Formularul poate fi completat în format digital sau descărcat, scos la imprimantă și completat pe hârtie.

La intrarea pe teritoriul italian persoanele care nu prezintă un test Covid cu rezultat negativ, au următoarele obligații:

  • să se supună măsurii de supraveghere sanitară și de autoizolare, pentru o perioadă de 10 zile, la domiciliul sau reședința proprie;
  • după efectuarea celor 10 zile de autoizolare, să se supună unui test molecular sau de captură antigen, de tip tampon, pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Având în vedere că autoritățile italiene nu au stabilit, până la acest moment, un format/model al adeverinței care atestă rezultatul testului pentru infecția cu SARS-CoV-2, este recomandat ca documentul să fie redactat în limba italiană sau engleză.

@rotalianul