Român la muncă în Italia, cu ambele picioare fracturate la numai două zile după ce a găsit de lucru

Un incident petrecut recent în Italia a adus în prim-plan nu doar durerea și vulnerabilitatea, ci și forța și solidaritatea comunității românești din diasporă.

La doar câteva zile după ce a ajuns în Italia și la două zile de când începuse să lucreze în construcții, un tânăr român de 36 de ani a suferit un accident tragic la locul de muncă, căzând de la o înălțime de 4 metri și fracturându-și ambele picioare.

Abia sosit în Peninsulă, a fost luat la muncă de un prieten, nu avea încă nici contract de muncă și evident, nici asigurare medicală. Problema este că nici în România nu avea asigurare, prin urmare a trebuit să plătească spitalizarea și tot tratamentul primit în spital.

Singur, fără bani, cu picioarele fracturate și fără posibilitatea de a mai munci pentru o bună perioadă de timp.

Iuliana Gal, o membră activă a asociației și grupului „Voluntari în Europa”, a împărtășit povestea tânărului cerând ajutor pentru conaționalul nostru aflat într-o situație deosebit de dificilă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Redăm mai jos anunțul făcut pe grupul Facebook „Voluntari în Europa”:

„Scriu în numele unui băiat care de puțin timp ajunsese în Italia să își încerce norocul, dar soarta a decis altfel pentru el. La două zile de când găsise ceva de muncă, a căzut de la 4 metri înălțime și și-a fracturat ambele picioare.

Va trebui să poarte ghipsul la un picior pentru 30 de zile, iar la celălalt 60 de zile. Este lângă Milano la Corbetta.

Fiind aici de câteva zile, nu are nici un document italian și nici în România nu avea asigurare medicală. Pe moment o doamnă cu suflet mare l-a luat acasă la ea.

Are mare nevoie de:

  • haine bărbat mărimea S, maxim M;
  • cârje;
  • produse baie / bărbierit;
  • vestiar intim mărimea S;
  • ceva pentru dureri.

De multe ori ne-am mobilizat să ajutăm conaționalii noștri aflați la nevoie. Sunt sigură că apelul meu va ajunge la inimile voastre.”

Mesajul a transmis un ecou vibrant în întreaga comunitate românească. Contactată de noi telefonic, Iuliana Gal ne-a mărturisit:

„Am rămas uimită și nu mă așteptam, dar foarte mulți oameni ne-au contactat, dornici să îl ajute pe bietul băiat. Noi, românii, suntem cu adevărat de o solidaritate uimitoare!”

Având în vedere că perioada de vindecare și recuperare va fi lungă pentru conaționalul nostru, cine are posibilitatea și dorește să îl ajute este rugat să transmită un mesaj WhatsApp la numărul: 0039/388 118 1103.

Captură de ecran 2023-10-06 182450