Român mort de 3 ani în Italia în condiții misterioase. Nimeni nu s-a interesat de el în acest timp

Trupul neînsuflețit al unui bărbat român mort la Milano, în iulie 2018, în condiții misterioase, nu a fost nici până astăzi identificat. Nu se știe numele persoanei respective, cine era și ce făcea în Italia, iar în ultimii 3 ani absolut nimeni nu s-a interesat de el. Un român fără nume, o victimă a singurătății, căruia nimeni nu-i simte lipsa și care nu poate fi încă înmormântat creștinește.

Corpul a fost găsit agățat de un stâlp de energie electrică, la data de 1 iulie 2018, în „Parco Sud” din Milano (zona rurală Ripamonti), cu o biblie în buzunar. Biblia era scrisă în limba română, iar alături au fost găsite două foi scrise de mână, cu pasaje din biblia respectivă.

Nu a fost găsit niciun document de identitate asupra sa, iar bărbatul era mort probabil de câteva luni de zile (din timpul iernii 2017/2018) deoarece trupul a fost găsit în stare avansată de descompunere.

Cazul ne-a fost semnalat din nou în ultimele zile de o persoană care colaborează cu emisiunea Chi l’ha Visto de pe RAI 3 și care ne-a cerut să-i păstrăm anonimatul. Ne-au fost trimise informații cu detalii care pot duce la identificarea cadavrului și sperăm ca acest lucru să se întâmple cu ajutorul cititorilor noștri.

Conform medicului legist, bărbatul ar fi avut între 32 și 52 de ani, o înălțime între 154 – 166 de cm și păr scurt, castaniu. În momentul în care a fost găsit, cadavrul era îmbrăcat cu o geacă de culoare albastru închis, pulover cu mâneci lungi de culoare deschis, pantaloni tip trening, încălțăminte mărimea 41 și mănuși negre, de imitație de piele. La nivelul dinților bărbatul prezenta o diastemă, un spațiu între incisivii frontali superiori și inferiori („strungă” în denumirea populară).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autopsia a mai scos la iveală faptul că bărbatul român prezenta o serie de fracturi osoase îndeosebi pe partea stângă a corpului, anterioare decesului. Aceste fracturi, vindecate între timp, sunt dovada că victima suferise de-a lungul vieții un accident în care își fracturase mâna stângă, mai multe coaste la nivelul toracelui și două vertebre lombare. Mai suferise și un traumatism al feței, cu afectarea oaselor nazale.

Puloverul cu care era îmbrăcat purta sigla „BMW Motorrad Club Visconteo” și un logo în formă de motocicletă, iar biblia pe care o avea în buzunar era într-o gentuță (borsetă) de culoare neagră, cu logo-ul Vector Monza, al autodromului național din Monza și stema orașului Monza. Din aceste detalii ar rezulta că bărbatul era un pasionat de motociclism.

Biblia, în limba română, avea pe copertă scris „SFINTELE SCRIPTURI – Traducerea lumii noi”, fiind cea folosită de Martorii lui Iehova. Au mai fost găsite două foi scrise de mână, cu text copiat din biblie.

- Continuarea după publicitate -

Persoana care ne-a semnalat cazul a luat legătura cu reprezentanții clubului „BMW Motorrad Club Visconteo”, dar conform informațiilor primite nu au există bărbați români printre asociații lor, ci doar femei. De asemenea, a intrat în legătură cu centrele confesiunii Martorii lui Iehova de la București, Milano și Roma, dar nimeni nu are cunoștință de vreun membru dat dispărut.

Este posibil ca nimeni să nu-i simtă lipsa acestui om, nimeni să nu-și amintească de el? Rude, prieteni, amici, vecini sau simple cunoștințe? Era oare chiar atât de singur pe lume? Întrebări la care căutăm răspuns.

Cine consideră că are informații care pot ajuta la identificarea acestei persoane este rugat să scrie un mesaj la „Chi l’ha Visto”, pe WhatsApp, la numărul 0039/345 313 1987 sau să ne contacteze pe pagina noastră de Facebook.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20