Românul mort în Italia sub niște cartoane a decedat din cauza frigului. Marius era bolnav de tuberculoză

Povestea românului găsit mort pe via Aspetti din Padova, joi, 17 februarie, a fost publicată astăzi de Il Gazzettino. Se numea Marius Gălușcă, avea 36 de ani, nu 34 așa cum se vehiculase inițial. A fost găsit sub niște cartoane și după primele declarații ale medicului legal a murit de frig. Tânărul nostru conațional suferea de tuberculoză.

Marius Gălușcă a avut ultimul domiciliu stabil la Cerignola, în Puglia. Nu se știe cum de a ajuns la Padova, singur, departe de toți cei dragi, devenind astfel o victimă a depresiei, însingurării, bolii și înghețului, într-o noapte rece de februarie.

A murit în cursul nopții de miercuri spre joi, lângă niște pubele de deșeuri, învelit cu cartoane. Nu au fost însă de ajuns pentru a-i oferi căldura de care avea nevoie, Marius a decedat sub acele cutii de carton, cu trupul înghețat și traumatizat de boala grea pe care o avea. Și-a dat ultima suflare nu sub un pod sau în vreun tufiș, ascuns de ochii lumii, ci chiar în fața unei porți în spatele căreia dormeau liniștiți niște oameni.

Joi dimineață, zeci de navetiști care s-au îndreptat spre gară au trecut cu nepăsare în apropiere de corpul acoperit parțial de cartoane. Nimeni nu s-a oprit pentru a vedea ce se întâmplă cu persoana care zăcea nemișcată, e vie sau moartă, are nevoie de ajutor sau nu.

Nici măcar comercianții din zonă, care la primele ore ale dimineții au deschis magazinele ale căror ferestre dau exact spre locul unde se afla trupul rigid sau au mers să ducă gunoiul, nu au făcut caz de prezența unui corp nefiresc de ferm, acoperit parțial de cartoane. Ceva „normal”, care nu mai reprezintă nicio curiozitate, niciun interes din partea celor din jur.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Locul unde a fost găsit mort Marius Gălușcă. Foto: Padova Oggi

Descoperirea a fost făcută de o patrulă a Poliției Locale care, după ce a trecut de mai multe ori pe lângă locul respectiv, a decis să controleze totuși ce este cu omul care zăcea rigid lângă pubele. Agenții au dat la o parte cartoanele și i-au văzut chipul împietrit, cu ochii larg deschiși. Bărbatul era mort de cel puțin câteva ore. În buzunar avea toate actele și chiar documente medicale din care rezulta medicamentele pe care trebuia să și le administreze pentru boala de care suferea.

La fața locului a fost chemată o ambulanță, iar echipajul medical a confirmat decesul românului nostru. Intervievați de către polițiști, comercianții din zonă care îi știu pe cei fără adăpost care își duc existența prin cartierul Arcella, au declarat că nu l-au văzut niciodată pe Marius pe acolo: „Nu l-am văzut niciodată, colegul meu a sosit la ora 8.00 la magazin, eu la 8.30, dar nu l-am văzut niciodată pe aici”, a declarat un negustor de la aprozarul apropiat.

Nu se știe de ce Marius Gălușcă a ajuns din Cerignola (Puglia) în Padova. Poate era în trecere și nu avea unde dormi și nici bani să-și plătească un hotel sau o pensiune, poate era deprimat și călătorea fără vreo țintă anume, poate fugea de cineva sau ceva, cert este că era bolnav de TBC, iar frigul i-a pus capăt vieții la o vârstă tânără.

Corpul neînsuflețit a fost dus la morgă și pus la dispoziția autorității judiciare, în timp ce polițiștii au început să caute rudele bărbatului român.

Știrea inițială: Român din Italia găsit mort pe stradă. Avea numai 34 de ani

Distribuie acest articol