Român mort în Italia după ce a căzut în apa unui canal. „I-am întins o creangă, dar curenții l-au tras la vale”

Un cetățean român a murit vineri, 28 octombrie 2022, după ce a căzut în canalul Villoresi, pe teritoriul localității Paderno Dugnano din provincia Milano, în regiunea Lombardia.

Corpul său fără viață a fost găsit de scafandri abia în cursul dimineții de sâmbătă, după aproape 24 de ore de căutări, dar nu avea documente asupra sa, iar polițiștii au reușit să-l identifice abia în cursul zilei de miercuri, 2 noiembrie 2022.

„A strigat «Ajutor, ajutor!», iar eu am încercat să-i întind o creangă, dar curenții l-au tras la vale”, spune un martor care a asistat la tragicul eveniment.

Potrivit unui alt martor, bărbatul circula cu bicicleta pe pista pentru biciclete de pe marginea canalului și s-a oprit la un moment dat, apoi s-a aplecat spre apă cu o cârpă în mână.

„S-a întins spre apă pentru a uda-o și probabil pentru a curăța bicicleta”, a spus al doilea martor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul a căzut astfel în apă și a început să strige cu disperare după ajutor, dar nimeni nu a reușit să-l ajute înainte ca apa să-i provoace decesul.

„Am văzut ceva în apă, credeam că e un animal, apoi i-am văzut capul. Am început să strig după ajutor. I-am întins o creangă, dar nu a reușit să o prindă și am văzut că curenții îl trăgea înspre Nova (localitatea Nova Milanese – n.r.)”, a declarat primul martor.

Martorii au cerut imediat ajutorul autorităților, iar mai multe echipaje de la pompieri au dat startul căutărilor, atât cu elicopterul cât și cu scafandrii, bărbatul căzut în apă fiind căutat până la lăsarea întunericului.

În dimineața următoare, sâmbătă, 29 octombrie 2022, căutările au fost reluate, iar cadavrul a fost găsit la circa patru metri adâncime în apa canalului, blocat sub niște saci de gunoi, într-un cot al canalului.

Bărbatul nu avea documente asupra sa însă când a căzut în canal, ci doar un telefon care a stat în apă 24 de ore, iar polițiștii au fost nevoiți să aștepte până când telefonul s-a uscat pentru a-l putea identifica.

Astfel, odată ce au reușit să deschidă telefonul, anchetatorii au intrat în contact cu un centru Caritas din localitatea Bovisio Masciago, provincia Monza e Brianza, unde victima înecului se pare că apela des pentru ajutor.

Voluntarii de la Caritas au ajutat apoi la identificarea bărbatului decedat, fiind vorba de un cetățean român fără adăpost, în vârstă de 70 de ani și fără nicio rudă în Italia, așa cum relatează ziarul Il Giorno.

Distribuie acest articol