Român mort în Italia după o grea suferință. Alături de el doar o nepoată care nu are bani pentru înmormântare

Un român în vârstă de 64 de ani a murit la Pescina, în Abruzzo, după o lungă și grea suferință provocată de o boală incurabilă. Singura rudă care i-a fost alături este Zânica, o tânără fără posibilități materiale care are nevoie de bani pentru a plăti funeraliile unchiului său. Comunitatea din Celano, localitatea unde a trăit românul nostru, s-a mobilizat pentru o strângere de fonduri.

Pe grupul Facebook „Non sei di Celano se…” a fost lansat un apel de solidaritate pentru a se strânge bani pentru înmormântarea lui Dumitru Cristea, cunoscut de toți sub numele de „Mitel”.

„Vreau să vă spun povestea lui Dumitru Cristea, cunoscut de toți drept Mitel”, a scris pe Facebook o prietenă de familie.

„Mitel a ajuns în Italia din România la începutul anilor 2000, ca mulți alții, în căutarea unei vieți mai bune și în voia norocului. Din nefericire, viața l-a pus în fața multor obstacole, cel mai mare dintre toate fiind faptul că soția și copiii săi, rămași în România, au început încetul cu încetul să-i întoarcă spatele. Ulterior, s-a regăsit singur în fața unei boli înfiorătoare care l-a răpus în mod tragic. Mitel a murit ieri la Sanatoriul din Pescina, la vârsta de 64 de ani, după luni de suferință atroce…

Alături de el a fost doar Zânica, nepoata care i-a fost alături în acest calvar. Ea este cea care acum cere ajutor cu disperare. Fiind amândoi săraci, nu are bani să-l îngroape și face apel la marea inimă a comunității noastre: oricine dorește și poate să contribuie, chiar și cu puțin, să o ajute să strângă o sumă modestă pentru a plăti înmormântarea unchiului său și să-i asigure un loc liniștit lui Mitel măcar în viața de apoi, poate face o donație la Agenția de pompe funebre Marcanio.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mulțumim sincer tuturor și sperăm că acest mesaj va ajunge acolo unde trebuie, pentru că noi încă mai credem în valori și umanitate”.

Dumitru Cristea era foarte cunoscut la Celano, fiind considerat un om bun și respectat. A lucrat pentru mai mulți ani ca muncitor într-o firmă de pe Tiburtina. Înmormântarea a avut loc marți, 17 mai, la ora 16.30, la parohia Sacro Cuore din Celano.

Oricine dorește să contribuie cu o donație pentru plata serviciului de înmormântare poate contacta Agenția de pompe funebre Marcanio din Celano.