Român mort în Italia, după o săptămână de agonie. A căzut de pe bicicletă și s-a lovit la cap

Viorel Țiclean, un bărbat român în vârstă de 54 de ani, originar din Râmnicu Vâlcea și rezident în Pordenone, regiunea Friuli-Venezia Giulia, a murit după șase zile de agonie din cauza rănilor grave suferite după ce a căzut cu bicicleta.

8018967_26124451_viorel_ticlean
Viorel Țiclean, 54 de ani. Sursă foto: Il Gazzettino.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, 16 martie, în jurul orei 20:30, pe viale Grigoletti, la intersecția cu via Fantuzzi, informează Il Gazzettino.

Conform informațiilor, Viorel Țiclean se afla pe bicicleta sa de tip mountain bike când a căzut, lovindu-se cu capul de un capac de canal din fontă.

Un cuplu de trecători, martor la accident, a fost alertat de zgomotul căderii și s-a grăbit să-i acorde bărbatului român primul ajutor.

Conaționalul nostru, căzut la pământ, zăcea inconștient, cu o rană gravă la cap.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi au alertat imediat serviciile de urgență, care au intervenit prompt, încercând să-l resusciteze pe loc.

Echipajul medical sosit la fața locului a diagnosticat un grav traumatism cranian și l-a transportat de urgență la spitalul din Pordenone, unde bărbatul a fost internat în terapie intensivă. Bărbatul nu și-a mai revenit din comă.

Starea lui de sănătate s-a agravat, necesitând transferul cu elicopterul la Spitalul Santa Maria degli Angeli din Udine.

Cu toate acestea, la o săptămână după accident, condițiile de sănătate ale românului nostru s-au deteriorat semnificativ.

Vineri, 22 martie, familiei i-a fost comunicat că nu mai există speranțe și a fost declarată moartea cerebrală.

Autoritățile au deschis un dosar de investigație de care se ocupă procurorul adjunct Monica Carraturo. Familia așteaptă autorizația magistratului pentru a putea organiza înmormântarea.