Român mort în Italia. Era un cunoscut și apreciat antrenor de tenis de masă

Comunitatea tenisului de masă din Italia este în doliu după ce a aflat vestea tristă despre decesul prematur al românului Cătălin Picu, la vârsta de doar 44 de ani.

Născut în România și devenit un jucător de tenis de masă de excepție, Cătălin Picu s-a mutat în Italia, la Forlì, regiunea Emilia Romagna, în anul 2000, unde și-a pus amprenta ca antrenor de talente remarcabile.

Ajuns în Peninsulă ca jucător profesionist de tenis de masă, din 2011 era antrenor la Lugo, în provincia Ravenna. Căsătorit, tată a două fete, el a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică, 24 decembrie 2023.

Printre realizările sale notabile se numără formarea fiicei sale, Gioia, care a câștigat medalia de argint la Campionatele Europene Under 13 pe echipe de la Zagreb și a ocupat locul al doilea la WTT Youth Contender Lignano, în competiția de simplu Under 13.

Alte jucătoare de seamă pe care le-a antrenat sunt Caterina Angeli și Giorgia Scurtu, marcând astfel contribuția antrenorului român la dezvoltarea tenisului de masă feminin din Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe lângă rolul său ca antrenor, Cătălin Picu a fost referent tehnic „Comitato Regionale FITeT Emilia Romagna”, (filiala regională a Federației Italiene de Tenis de Masă) unde a fost apreciat ca o persoană blândă și un muncitor neobosit.

Președintele Renato Di Napoli și Consiliul Federal au transmis condoleanțe și au exprimat compasiunea lor profundă față de fiica românului nostru, Gioia, și întreaga sa familie în acest moment dramatic din viața lor.

Comunitatea tenisului de masă își aduce aminte de Cătălin Picu nu doar ca de un campion, ci și ca un mentor și un exemplu de dedicație și pasiune pentru sport.

@rotalianul