Român mort în Italia în urma unui grav accident de muncă. A căzut de la o înălțime de peste 10 metri

Tragicul accident s-a petrecut într-o turnătorie din localitatea Torbole Casaglia, situată în provincia italiană Brescia din Lombardia, unde un cetățean român a decedat luni, 31 mai 2021, după ce a căzut de la o înălțime foarte mare.

Turnătoria unde s-a petrecut tragedia. Foto: Brescia Oggi

Potrivit presei locale, victima se numea Vasile Nicoară, avea 54 de ani, era însurat și avea doi copii, fiind rezident cu familia sa în localitatea Castelcovati din aceeași provincie.

Bărbatul lucra pentru o firmă externă angajată de conducerea turnătoriei să efectueze diferite lucrări de mentenanță.

Vasile Necoară, 54 de ani, mort în Italia, în urma unui grav accident de muncă. Foto: Brescia Today

Muncitorul român efectua o astfel de operațiune asupra unor țevi când a căzut printr-o trapă și s-a prăbușit în gol de la o înălțime de peste 10 metri, scrie Brescia Oggi.

Colegii săi au sunat imediat la 118 și au cerut o ambulanță, iar paramedicii sosiți la fața locului au solicitat un elicopter medical pentru a transporta lucrătorul român la spital cât mai repede.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din nefericire, rănile suferite au fost fatale pentru Vasile Necoară și nu s-a mai putut face nimic pentru bărbatul de 54 de ani.

La locul accidentului au intervenit și carabinierii din localitatea Chiari care vor efectua investigațiile de rigoare pentru a stabili eventuale responsabilități.

Mai multe sindicate italiene s-au arătat revoltate de această tragedie, fiind vorba de a opta victimă a unui accident de muncă în numai o lună de zile, în regiunea Lombardia.

Distribuie acest articol