Român mort în Italia într-un dramatic accident de muncă. Viorel era proprietarul unei firme de transport

Un tragic eveniment a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 22 august 2023, pe via Mausonia din L’Aquila, provincia cu același nume din Abruzzo, unde un bărbat român și-a pierdut viața după ce mai multe blocuri de ciment s-au prăbușit peste el.

Victima se numea Viorel Stupariu, avea 55 de ani și era proprietarul unei firme de transport.

El efectua operațiuni de încărcare și descărcare atunci când s-a produs dramaticul eveniment, conform celor relatate de presa locală.

67a3789cec70e77632bc64b1efa27cd3
Imagine de la locul accidentului. Sursă foto: ansa.it.

Din informațiile făcute publice ulterior reiese că bărbatul român lucra pe un teren pe care îl deținea, fiind echipat corespunzător cu echipament de protecție, inclusiv caschetă.

Cu toate acestea, din motive încă neelucidate, a avut loc un defect la mecanismul de prindere al macaralei în timp ce aceasta ridica blocurile de ciment.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ciuda eforturilor rapide de intervenție ale serviciilor de urgență 118, alertate de vecini, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva pe conaționalul nostru.

La fața locului au sosit și carabinierii pentru a investiga circumstanțele exacte ale accidentului.

Un membru al familiei, nepotul victimei, a sosit ulterior pentru a identifica cadavrul. Rămășițele pământești ale bărbatului român au fost predate Parchetului pentru investigații ulterioare.

Familia Stupariu trăiește de mult timp în L’Aquila, mai precizează presa locală, și achiziționase recent terenul pe care s-a produs tragedia.