Român mort în Spania, alături de alți trei colegi de apartament. Erau decedați de câteva zile

O tragedie a avut loc în centrul orașului Toledo din Spania, unde patru persoane au fost găsite decedate într-o locuință marți, 19 martie. Posibila cauză a deceselor ar fi intoxicarea cu monoxid de carbon.

Printre cei decedați se află și un român de 64 de ani, a precizat agenţia de presă spaniolă EFE.

Victimele, o femeie de 46 de ani și doi bărbați de 56, respectiv 58 de ani, toți trei cetățeni spanioli, alături de un bărbat de 64 de ani de naționalitate română, au fost descoperite într-o stare avansată de descompunere.

photo_2024-03-20_16-44-34
Sursa foto: El Pais

Descoperirea macabră a avut loc într-un apartament situat la parterul unei clădiri în zona Casco Histórico, o locuință închiriată și subînchiriată pe camere, fiecare cu încuietoare proprie.

Principala ipoteză investigată de autorități indică o defecțiune la un radiator de încălzire pe  gaz de butelie, care a rămas aprins, eliberând în timp monoxid de carbon.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Gazul ucigaș, extrem de periculos pentru oameni atunci când este inhalat, deoarece interferează cu capacitatea sângelui de a transporta oxigen, a pătruns în toate camerele și i-a ucis pe cei patru locatari.

După ce gazul butan s-a terminat, radiatorul s-a stins, dar monoxidul de carbon se extinsese deja în toată locuința.

miembros-de-los-servicios-funerarios-trasportan-uno-de-los-cuatro-cadaveres-encontrados-hoy-martes-en-la-calle-santa-leocadia-de-toledo-localizados-en-una-vivienda-de-la-capital
Sursa foto: El Pais

Alerta a fost declanșată marți seara, în jurul orei 19:20, când serviciile de urgență 112 au fost contactate de o femeie îngrijorată că nu mai avusese știri despre un cunoscut de câteva zile.

Ultima dată când victimele au fost văzute în viață a fost vineri, 15 martie.

La fața locului s-au deplasat rapid echipele de intervenție, inclusiv pompierii care au accesat interiorul prin curtea interioară, descoperind corpurile neînsuflețite în camere separate.

Pe trupurile neînsuflețite nu au fost găsite semne de violență.

muertes-toledo-2 (1)
Sursa foto: EFE

Operațiunile de investigație au fost preluate de Poliția Națională și Poliția Locală, iar procedurile judiciare au inclus autopsii preliminare care confirmă suspiciunea de intoxicație cu monoxid de carbon.

Investigatori continuă să analizeze circumstanțele pentru a înțelege pe deplin cum s-a produs această tragedie.