Român mort în urma unei explozii într-un spital din Italia. Și-a aprins o țigară în timp ce făcea terapie cu oxigen

Costică Brustureanu, un cetățean român în vârstă de 53 de ani, rezident în localitatea italiană Canicattì, provincia Agrigento din Sicilia, a devenit victima unui incendiu devastator izbucnit în spitalul Fratelli Parlapiano din localitatea Ribera, în aceeași provincia.

polizia e pompieri ospedale di ribera
Imagine de la fața locului. Sursă: agrigentonotizie.it.

Tragedia s-a petrecut vineri, 29 martie 2024, când conaționalul nostru, care se afla într-o sesiune de oxigenoterapie, a decis să își scoată masca pentru a-și aprinde o țigară.

Scânteia generată de aprinderea țigării a intrat în contact cu oxigenul, provocând o explozie urmată de un incendiu.

Intervenția rapidă a echipajelor de pompieri, coordonate de comandamentul din Agrigento, a permis evacuarea altor patru pacienți și stingerea flăcărilor. Cu toate acestea, Costică Brustureanu a fost găsit mort.

ospedale di ribera incendio marzo 2024
Imagine de la fața locului. Sursă: agrigentonotizie.it.

Incendiul, care s-a produs cu puțin înainte de ora 20:00 de ieri, a determinat declararea secției de Medicină Internă ca fiind inutilizabilă, iar secția de Chirurgie de la etajul superior a fost, de asemenea, evacuată din motive de precauție, fără a fi înregistrate alte victime sau persoane intoxicate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procurorul de gardă din cadrul Parchetului din Sciacca a deschis o anchetă cu privire la cauzele incidentului și a dispus sechestrarea zonei afectate, acum inundată după intervenția pompierilor.

Spitalul Fratelli Parlapiano, o structură de dimensiuni reduse, a fost acoperit de fum, care s-a extins și către alte secții.

incendio medicina ospedale ribera2
Imagine de la fața locului. Sursă: agrigentonotizie.it.

Forțele de ordine, inclusiv poliția din Sciacca și Agrigento, precum și carabinierii din Ribera, s-au mobilizat pentru a gestiona situația și pentru a oferi asigurări rudelor pacienților îngrijorați pentru siguranța acestora.

Acest eveniment tragic urmează unui alt incendiu major care a avut loc la data de 9 decembrie anul trecut la spitalul din Tivoli, la periferia Romei, soldat cu trei decese și evacuarea a peste două sute de pacienți, cauzat de un cumul de deșeuri inflamabile (vezi video).

Distribuie acest articol