Român mort pe un șantier din Italia, Mihai a căzut în gol de pe schela pe care lucra

Un tragic accident de muncă a avut loc miercuri, 6 mai, la Trecate, în provincia Novara, din Piemonte, unde un muncitor român în vârstă de 55 de ani a alunecat de pe o schelă și a căzut de la peste 3 metri înălțime pierzându-și viața, informează La Stampa.

Mihai Agapi era rezident la Vezza d’Oglio, în Lombardia și lucra pe șantierul noului centru logistic din Trecate, în apropierea sensului giratoriu al discotecii „Celebrità”. Își reluase munca luni, 4 mai, după ce șantierul a fost închis din cauza pandemiei de coronavirus. Din motive încă necunoscute, în cursul după amiezii, în timp ce era pe schelă, bărbatul și-a pierdut echilibrul și a căzut în gol.

Au sosit de urgență două ambulanțe și carabinierii din Trecate. Personalul medical a încercat din răsputeri să îi salveze viața muncitorului român, dar rănile suferite în urma impactului cu solul au fost prea grave, Mihai Agapi a murit în drum spre spitalul Maggiore din Novara.

A fost deschisă o anchetă privind cauzele accidentului, la fața locului s-au prezentat inspectorii de la „Spresal” Novara, serviciul de protecție și siguranță la locul de muncă. Printre diferitele ipoteze care să motiveze căderea bruscă a muncitorului de pe schelă este luată în considerare și cea a unui posibil stop cardiac pe care bărbatul l-ar fi suferit în timpul lucrului.

Printre colegii de muncă Mihai era cunoscut sub numele de Michele, traducerea italiană a prenumelui său. „Era un muncitor expert în intervențiile pe schele, chiar și la înălțimi destul de semnificative”, au spus colegii săi. „Obișnuia să poarte întotdeauna dispozitive de siguranță și e de neînțeles ce i s-a întâmplat, cum de-a căzut așa, din senin, fără un motiv anume.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La Vezza d’Oglio, Mihai Agapi lasă în urma sa o fiică îndurerată.

Centrul logistic la care lucra conaționalul nostru a fost proiectat de o companie a grupului Simete din Torino și construit în numele Logistic Capital Partners Techbau din Castelletto Ticino. Reprezentanții companiei Techbau au transmis următorul mesaj: „Procedurile noastre nu ne permit pentru moment să facem declarații cu privire la accidentul care a avut loc pe șantierul Trecate unde un muncitor și-a pierdut viața.”

@rotalianul