Un român a murit înecat într-un râu din Italia, nepotul lui a încercat să-l salveze și a dispărut sub ape

Trebuia să fie o duminică liniștită, petrecută cu prietenii la pescuit într-un râu care traversează localitatea Boretto din provincia Reggio Emilia, în Emilia-Romagna, dar s-a transformat în tragedie după ce unul dintre ei a intrat în râu și a fost prins de curenți, iar un altul a încercat să-l salveze și a dispărut sub apă și el.

Astfel, un bărbat român și-a pierdut viața, iar nepotul său este căutat de ore întregi în apele râului, foarte probabil fiind mort și el.

Potrivit publicației Il Resto del Carlino, era circa ora 14:00 de astăzi când Emil Bondrea, în vârstă de 58 de ani, a fost tras de curenți spre fundul apei în timp ce se scălda în râul Po.

Imagine de la locul unde s-a petrecut tragedie. Foto: Il Resto del Carlino/Pommpierii

Felix Suciu, în vârstă de 31 de ani și care era nepotul lui Bondrea, n-a stat prea mult pe gânduri și s-a aruncat în apă pentru a-și salva unchiul, dar curenții puternici din acea zonă i-au făcut pe amândoi să dispară sub apă.

Emil și Felix, care lucrau ca șoferi de camion, locuiau în localitatea Sorbolo din provincia Parma, la distanță de circa 20 de minute cu mașina de locul unde au decis, în această dimineață de 27 iunie 2021, să meargă la pescuit împreună cu alți prieteni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un al treilea român, care a încercat să-l ajute și el pe Bondrea să iasă din apă, a reușit să se întoarcă la mal înainte de a fi tras de curenți la fund și a solicitat ajutor imediat.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de paramedici, pompieri cu scafandri, dar și un elicopter, care au început să caute trupurile conaționalilor noștri în apele râului.

Din nefericire, trupul neînsuflețit al lui Emil Bondrea a ieșit la suprafață după circa două ore și jumătate, relatează alte presa italiană.

Corpul lui Felix Suciu, în schimb, este căutat încă și la această oră, atât cu ajutorul scafandrilor, cât și cu ajutorul bărcilor și a unui elicopter.

@rotalianul