Român oprit în Italia pentru că circula cu farurile stinse pe autostradă, dovedit a fi un infractor căutat

În urma unui control de rutină efectuat vineri, 22 ianuarie a.c., pe autostrada A27 San Vendemiano, provincia italiană Treviso, polițiștii italieni au descoperit un român de 29 de ani care era căutat de autoritățile din țara noastră pentru ispășirea unei pedepse de 5 ani și 6 luni în România.

Potrivit Treviso Today, agenții rutieri care verificau respectarea măsurilor anti-Covid pe autostrada A27, San Vendemiano, au oprit vineri, puțin după ora 12:00, un Audi A6 Allroad Quattro care circula cu luminile stinse și în care se afla un bărbat român de 29 de ani și o tânără conațională în vârstă de 28 de ani. În timpul controlului, agenții au observat că tinerii erau incoerenți atunci când au fost întrebați de motivul deplasării în zona municipală. Mai mult de atât, șoferul le-a prezentat acestora un permis de conducere fals cu care reușise să se sustragă arestării timp de două luni. 

Astfel, oamenii legii au descoperit că pe numele bărbatului de 29 de ani figura un mandat european de arestare pentru ispășirea unei pedepse de cinci ani și șase luni pentru furt calificat. Din ultimele date obținute se pare că faptele au fost comise în București, în august 2017. 

În așteptarea extrădării sale, infractorul român a fost închis în penitenciarul din Treviso și denunțat, de asemenea, pentru uz de fals în documente oficiale. Acesta a primit totodată și mai multe amenzi pentru că circula pe autostradă cu farurile stinse, conducea un autovehicul fără permis de conducere și pentru nerespectarea normelor anti-Covid. 

Totalul amenzilor se ridică la 5 675 de euro, iar autoturismul Audi a fost pus sub sechestru administrativ pentru 3 luni de zile. Pasagera a primit și ea o amendă de 533,33 euro pentru nerespectarea normelor anti-Covid, mai precizează sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI