Român plecat din Italia cu 100.000 de euro ascunși în valiză, oprit de polițiștii germani

Poliția din Köln (Germania), cu sprijinul Poliției Federale, a arestat preventiv un român în vârstă de 24 de ani la Aeroportul Köln-Bonn, în noaptea de vineri, 9 februarie, după ce tânărul tocmai sosise cu un avion din Italia, puțin înainte de miezul nopții.

În urma unei inspecții detaliate, autoritățile germane au descoperit aproape 100.000 de euro în bancnote false, ascunse sub un fund dublu dintr-o valiză care părea goală la prima vedere.

Falschgeld im Koffer1
Sursa foto: PressPortal

Incidentul a avut loc în terminalul public al aeroportului, unde agenții Poliției Federale au observat doi bărbați originari din Albania, care păreau să îl aștepte pe tânărul român, informează poliția germană într-un comunicat.

Aceștia aveau o fotografie a românului pe un telefon mobil și păreau să îl caute în mod evident pe cel sosit.

Întâlnirea dintre român și presupușii săi complici a atras totuși atenția polițiștilor, care au decis să intervină și să solicite ajutorul vameșilor pentru a examina bagajul pasagerului român prin raze X, descoperind astfel bancnotele false.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe numele românului a fost emis un mandat de arestare.

Cei doi complici, care păreau să îl aștepte pe tânărul român pentru a prelua banii falși, au fost de asemenea identificați de către poliție. După ce le-au fost verificate identitățile, aceștia au fost lăsați să plece.