Român plecat din Italia, dat jos din autocar în Germania de polițiști și dus la închisoare

Un cetățean român în vârstă de 41 de ani, căutat la nivel european, se va întoarce în închisoare pentru mai mult de 9 ani, după ce a încercat să intre în Germania cu un pașaport fals.

Bărbatul român călătorea din Italia spre România, la bordul unui autocar, pe autostrada A93 la Kiefersfelden, în districtul Rosenheim, când polițiștii au identificat documentul falsificat în timpul unui control de rutină.

Evenimentul a avut loc duminică, 17 martie, când un autocar de călători care venea din Italia a fost oprit pentru verificări la intrarea în Germania, la Kiefersfelden, informează PNP.de.

La controlul documentelor pasagerilor, autoritățile au observat că pașaportul prezentat de bărbatul de 41 de ani era fals.

Prin intermediul amprentelor digitale, polițiștii au reușit să-i determine identitatea reală a acestuia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

S-a descoperit că bărbatul fusese anterior condamnat la o pedeapsă de 11 ani și 3 luni de închisoare pentru jaf armat grav. În 2022, în timpul unei scurte întreruperi a detenției sale, acesta a reușit să dispară și, se presupune, să-și construiască o nouă identitate.

Acum, bărbatul așteaptă extrădarea în România, unde trebuie să-și ispășească restul pedepsei de aproape 9 ani și 4 luni.

În plus, în Germania se va confrunta și cu un proces pentru falsificarea documentelor.

Incidentul a fost adus la lumină de poliția federală germană, iar individul a fost transferat la penitenciarul din München-Stadelheim în urma prezentării sale în fața instanței de la Rosenheim.

Distribuie acest articol