Român plecat din Italia după mai mulți ani, deschide în Austria o pizzerie în stil italian

Flaviu-Viorel Crișan și soția sa, Estera-Monica, doi români care locuiesc în orașul Höflein din districtul Bruck an der Leitha (landul Austria Inferioară), își vor vedea în curând visul cu ochii. Cel mai târziu în vara acestui an, cei doi vor inaugura o pizzerie în stil italian în centrul localității.

După cum relatează NÖN, familia Crișan își va materializa o dorință mai veche, aceea de a deține propriul restaurant.

Flaviu-Viorel Crișan și soția sa, Estera-Monica. Foto: non.at

Flaviu-Viorel desfășoară în prezent o activitate independentă în industria mobilei, dar a câștigat experiență ca pizzer în Italia timp de mai mulți ani.

Cel mai recent a lucrat în localitatea Seebenstein din districtul Neunkirchen al aceluiași land. El și familia sa trăiesc în prezent în Höflein de aproximativ un an.

„Iubesc acești munți, pădurea și natura”, a dezvăluit el, entuziasmat, sentimentele sale pentru orașul în care a ales să trăiască.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conaționalul nostru așteaptă cu nerăbdare să-și poată răsfăța cât mai repede oaspeții din comunitate și împrejurimi sau turiștii veniți în drumeție cu pizza, paste și alte preparate mediteraneene.

În plus, Estera-Monica este specialistă în prăjituri și numeroase delicatese dulci și își va folosi aceste abilități la pizzeria-restaurant, au mai dezvăluit ei.

Cu o suprafață disponibilă de aproximativ 80 de metri pătrați, restaurantul va oferi un spațiu confortabil pentru 40 de clienți, plus mesele din viitoarea grădină de vară.

În interiorul locației va exista un cuptor special pentru copt pizza prin arderea lemnelor și nu a gazelor, ceea ce va trebui să dea restaurantului amprenta sa specială.

Spațiul comercial de pe Ortsstrasse 20, aflat lângă fostul Centru Comunitar, găzduiește deja alte două afaceri, un magazin alimentar sub sigla „Konsum” și un magazin de electrice denumit „Elektrotechnik Pöll”.

Cu siguranță numărul clienților celor două magazine va crește odată cu deschiderea pizzeriei, deoarece mulți localnici și turiști vor fi atrași iremediabil de miresmele îmbietoare ale sortimentelor de pizza caldă, coaptă la cuptor pe lemne, precum și alte specialități mediteraneene.

Edilul orașului, Harald Ponweiser, este extrem de mulțumit de acest câștig gastronomic al comunității.

„Pentru noi, a fost o condiție decisivă la vânzare ca aici să se creeze ceva care să poată contribui la revitalizarea locației”, a subliniat el, la cererea NÖN, precizând că vede afacerea românilor ca fiind „o valoare adăugată pentru comunitate”.

Acum câțiva ani, el a stat de vorbă cu tinerii din localitate pentru a le asculta dorințele în ceea ce privește comunitatea.

„Ne-am dori să avem o pizzerie”, a fost una dintre acestea. „Tinerii sunt deja foarte fericiți”, a spus Ponweiser vis-a-vis de mult așteptata deschidere a noii pizzerii.