Român prins cu sarmale congelate pe un aeroport din străinătate, în bagajul de mână

Un bărbat român a fost surprins de agenții de securitate de pe aeroportul internațional din Toronto (Canada) cu un bagaj inedit: o cutie plină cu sarmale congelate.

Sarmalele aparțineau unui tată devotat tradițiilor românești, care dorea să o surprindă pe fiica sa de Crăciun cu un preparat culinar specific românesc.

Fiica sa, Charlotte Dobre, o tânără cu tată român și mamă italiancă, a povestit întreaga întâmplare prin intermediul unui clip pe TikTok, care a adunat peste 12.000 de aprecieri și sute de comentarii, în special din partea românilor.

Charlotte a mărturisit că acesta a fost primul an în care familia sa a venit să o viziteze în Toronto. Părinții săi, care și-au păstrat tradițiile, au ales să gătească cele două feluri de mâncare specifice culturilor lor: lasagna italiană și sarmale românești.

Tatăl său, descris de Charlotte ca fiind „dureros de român”, este foarte pretențios cu sarmalele, insistând ca acestea să fie făcute cu un anumit tip de varză pentru a păstra gustul autentic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În dorința de a respecta tradiția, el a decis să prepare sarmalele la domiciliul său din Calgary, să le congeleze și apoi să le transporte congelate în geanta de voiaj, până în Toronto, doar pentru a putea fi savurate împreună cu fiica sa.

Charlotte a inclus în videoclipul său și o fotografie cu sarmalele congelate pregătite pentru scanarea la controlul de securitate al aeroportului.

Captură de ecran 2023-12-22 195851
Român prins cu sarmale congelate pe un aeroport din străinătate. Sursa foto: captură video

Tânăra a spus în video: „Tatăl meu este român, dureros de român, aș putea spune. Și acesta este primul an în care familia mea chiar vine să mă viziteze în Toronto.

Avem această tradiție de Crăciun în care, în loc să mâncăm curcan, mama face lasagna pentru că este italiancă, iar tatăl meu face sarmale, care sunt un fel de mâncare românească, est-europeană.

Tatăl meu este foarte pretențios cu sarmalele. Trebuie să fie făcute cu un anumit tip de varză. Altfel nu au același gust. Așa că, știind acest lucru, a decis că cea mai bună soluție era să facă sarmalele la el acasă, să le congeleze, să le treacă de securitatea aeroportului, congelate, în geanta de voiaj și să le aducă la mine acasă, în Toronto, doar ca să putem mânca sarmale.

Acesta este un mesaj de la fratele meu la aeroport, în timp ce trecea de securitate. Și da… vedeți asta. Da, sunt sarmalele.”

Încercarea inedită a tatălui său de a aduce un strop de Românie la Toronto a devenit subiect de discuție și admirație în rândul comunității online, reflectând legătura profundă dintre români și tradițiile lor culinare, indiferent de locul în care se află în lume.

 

„Trăiască sarmalele!”, a comentat cineva la videoclipul tinerei.

„Și eu am dus sarmale congelate cu avionul ruta Timișoara-Veneția pe vremea când locuiam în Italia. Au fost cele mai bune”, a mai adăugat o persoană, iar o alta a adăugat:

„E timpul sarmalelor. În această perioadă sarmalele românești fac înconjurul lumii!” Video mai jos:

@charlottedobreofficial I feel bad for the people on their flight 🤣 #romaniancontraband #immigrantparents #christmastiktok ♬ original sound – Charlotte Dobre