Român prins în Italia cu mașina înmatriculată în România, amendat de polițiști. Autoturismul pus sub sechestru

Un cetățean român în vârstă de 25 de ani, domiciliat la Brugherio, în Lombardia, a fost amendat joi, 16 februarie, pentru că autoturismul personal cu care circula era înmatriculat în România, deși el avea mai mult de trei luni de rezidență în Italia, informează Prima la Martesana.

Conform noului articol 93 bis din Codul Rutier italian, este interzis celor care și-au stabilit reședința în Italia de mai mult de 90 de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate. Amenda este cuprinsă între 712 și 2.848 de euro.

Joi, 16 februarie 2023, la ora 19:30, pe via Sant’Antonio din Brugherio, polițiștii a verificat un autoturism cu plăcuțe de înmatriculare românești.

Agenții au constatat că șoferul cu inițialele Z.I.A., în vârstă de 25 de ani, care era și proprietarul autovehiculului, locuia în Italia de peste trei luni de zile fără să fi obținut numerele de înmatriculare italiene și, prin urmare, l-au amendat în temeiul articolului 93 bis.

Șoferul român a plătit imediat amenda, beneficiind astfel de aplicarea reducerii. Acum are obligația să înmatriculeze mașina în Italia în termen de 30 de zile sau să exporte vehiculul în România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De regulă, în asemenea cazuri, polițiștii care constată încălcarea legii transmit actul de înmatriculare a mașinii la biroul auto competent din zonă, dispun oprirea imediată a circulației vehiculului și transportul și depozitarea acestuia într-un loc interzis transportului public.

Dacă în termenul de 180 de zile (6 luni) mașina nu este înmatriculată în Italia sau nu s-a solicitat eliberarea unui document de transport pentru ca proprietarul să o ducă în afara Italiei, se aplică sancțiunea confiscării administrative. Mai multe detalii aici: ANCORA MODIFICHE AL CDS 2022.

Distribuie acest articol