Român prins pe un aeroport din Italia cu 23.000 de euro nedeclarați. Amenda primită de bărbat

Un român care tocmai aterizase cu avionul pe aeroportul din Albenga, provincia Savona din regiunea italiană Liguria, a fost descoperit de către funcționarii vamali cu 23.000 de euro nedeclarați asupra sa.

Potrivit Savona News, conaționalul nostru avea suma în bancnote de 500 și 50 de euro și nu a informat  agenții vamali că transportă o sumă mai mare de 10.000 de euro în numerar, așa cum prevede legea.

Verificarea efectuată ulterior de oamenii legii a confirmat suspiciunile personalului vamal și de la Garda Financiară, care este prezent în incinta aeroportului.

s_983ff6b5a5
Banii pe care pasagerul român îi avea asupra sa.

Pasagerul a ales să plătească imediat amenda impusă, conform prevederilor Decretului Legislativ 195/2008, care, în acest caz, s-a ridicat la suma de 1.945 euro.

Persoanele care călătoresc cu sume de bani mari în numerar trebuie să le declare în mod corect la vamă, pentru a evita amenzile sau alte consecințe juridice. Aceasta este o măsură menită să prevină activitățile ilegale precum spălarea de bani sau evaziunea fiscală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Oricine intră sau iese de pe teritoriul național (al Italiei, dar este valabil și pentru alte țări UE, inclusiv România – n.r.) și transportă bani în numerar în valoare egală sau mai mare de 10.000 de euro, trebuie să declare această sumă la Agenția Vamală”, se precizează în paragraful 1 al articolului 3 din Decretul Legislativ 19 nr. 195 din 19/11/2008.