Român revenit din Italia de sărbători, căutat de poliție. A provocat un accident mortal și este de negăsit

Un tragic accident rutier a avut loc în seara de Crăciun la Strejești, județul Olt, soldat cu moartea primarului din localitatea Grădinari.

Autorul accidentului, un tânăr de 32 de ani originar din Slatina și stabilit în Italia, este în prezent căutat de autorități după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare.

Accidentul a avut loc când bărbatul, aflat sub influența alcoolului și a substanțelor interzise, cu o alcoolemie de 0,72 mg/l, a intrat în plin cu mașina într-o ambulanță.

Ambulanța transporta cinci pacienți, inclusiv pe primarul din Grădinari, care se întorceau de la dializă. Toți ocupanții ambulanței au fost transportați de urgență la spitalul din Slatina, însă, din nefericire, primarul a decedat la scurt timp după sosirea la spital.

Șoferul vinovat de accident, care este stabilit în Italia și revenise acasă pentru sărbători, a fost dat în urmărire națională și internațională după ce polițiștii nu l-au găsit la domiciliu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Există suspiciuni că acesta ar fi părăsit țara.

Surse din cadrul anchetatorilor au dezvăluit că nu au fost luate măsuri preventive imediate împotriva șoferului care inițial a fost lăsat liber, deoarece au intervenit zile festive libere și a durat până când au fost finalizate analizele.

El este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea mașinii sub influența alcoolului și a substanțelor interzise.

Captură de ecran 2024-01-02 115453