Român rezident în Italia, amendat cu 6.000 de euro în trafic. Un șofer moldovean de TIR s-a ales și el cu peste 4.000 de euro amendă

Un român rezident în localitatea italiană Trieste, provincia cu același nume din regiunea Friuli-Venezia Giulia, a fost amendat cu 6.000 de euro după ce a fost prins de oamenii legii conducând un scuter fără permis și fără asigurare.

Potrivit publicației Trieste Prima, controlul a fost efectat în localitatea Monfalcone din provincia Gorizia, în cursul zilei de vineri, 19 aprilie 2024. Poliția locală a dispus totodată și sechestru administrativ asupra vehiculului.

Controalele din acea zi au dus și la descoperirea unui transport ilegal. Un TIR înregistrat în România, dar condus de un șofer moldovean, a fost oprit de autorități, care au aplicat și în acest caz un sechestru administrativ și o amendă de 4.130 de euro.

Comandantul poliției locale din Monfalcone, Rudi Bagatto, a explicat importanța respectării reglementărilor comunitare:

„Legislația comunitară obligă companiile de transport să asigure că angajarea șoferilor extracomunitari este făcută în mod legal, pentru a preveni concurența neloială pe piața transporturilor”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aceste măsuri subliniază angajamentul autorităților de a menține un nivel egal de competiție și legalitate în sectorul transporturilor.