Un român s-a sinucis într-un spital din Italia. Și-a provocat mai multe tăieturi la gât cu un cuțit

Un bărbat român și-a pus capăt zilelor marți, 5 aprilie 2022, într-un spital din localitatea italiană Foligno (provincia Perugia din Umbria) provocându-și mai multe tăieturi în zona gâtului cu un cuțit.

Din cele relatate de ziarul italian La Nazione reiese că bărbatul, în vârstă de 59 de ani și rezident de mult timp în regiunea Marche, ajunsese la spitalul „San Giovanni Battista” din Foligno în dimineața zilei de ieri.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Unitatea Sanitară Locală Umbria 2, bărbatul fusese supus unor analize detaliate deoarece suferise o traumă craniană, dar era suspect și de o criză de epilepsie.

„Transportat cu ambulanța la San Giovanni Battista pentru o presupusă problemă neurologică în urma unui atac de epilepsie, bărbatul fusese supus de către medici la tomografie, electroencefalogramă și examen neurologic”, a transmis instituția.

„În așteptarea rezultatelor, fără să dea semne de niciun fel în comportamentul său și atitudinea sa, cu un gest impulsiv, brusc și imprevizibil, s-a rănit foarte grav (la gât – n.r.). Intervenția personalului medical a fost imediată, pentru a-i salva viața, dar orice încercare a fost zadarnică”, s-a mai precizat în comunicat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform presei locale, în timp ce aștepta rezultatele analizelor și decizia medicilor, conaționalul nostru ar fi extras un cuțit și, acoperindu-se cu geaca sa, și-a provocat mai multe răni în zona gâtului.

Personalul medical a observat apoi o baltă de sânge lângă pacient și a încercat să-l salveze, dar eforturile au fost în van și, în numai câteva minute, viața s-a scurs din bărbatul român.

Poliția de Stat din Foligno și un medic legist au intervenit apoi la locul tragediei pentru a ancheta circumstanțele în care bărbatul și-a luat viața.

Polițiștii speră să afle mai multe detalii cu ajutorul imaginilor de la camerele de supraveghere video instalate în spital.

Reamintim pe această cale, tuturor românilor din Italia, că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.

Distribuie acest articol