Un român din străinătate se întorcea să petreacă sărbătorile acasă. S-a stins din viață pe drum, abia a trecut granița

Poliţiştii din Botoşani anchetează moartea unui bărbat de 45 de ani, care se întorcea de la muncă din străinătate, dar s-a stins pe drumul către casă, informează Observator.

Bărbatul se întorcea din Germania în mașina unui prieten. Şoferul a povestit că imediat după ce au intrat în România, şi-a dat seama că pasagerul său murise, dar nu a sunat la 112 ca să îl transporte cât mai aproape de familie. Astfel, de la Oradea până la Botoșani șoferul a călătorit cu bărbatul decedat în mașină.

Medicii de la Botoşani au anunţat imediat poliţia. Ramona Guraliuc, medic şef UPU-SMURD Botoşani declară: „Din relatările şoferului, acesta era decedat din Oradea şi a fost adus cât mai aproape de domiciliu. În urma examenului efectuat de medic, acesta prezenta rigiditate deja instalată, cu probabilitatea ca decesul să fi survenit în urmă cu 6-7 ore.”

Agenţii care au ajuns la spital l-au luat pe şofer la audieri. Surse din rândul anchetatorilor susţin că, după ce ar fi trecut graniţa în România, şoferul ar fi oprit două ore într-o parcare să se odihnească, iar când s-a trezit a constatat că pasagerul nu mai respiră.

Șoferului român i-a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, iar polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările în care a avut loc evenimentul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vecinii celui care s-a prăpădit spun că acesta se întorcea acasă pentru sărbători.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20