Un român și-a amenințat tatăl italian pentru a-i lua economiile: „Trebuie să-mi dai banii ăia”

Un tânăr român în vârstă de 25 de ani și-a amenințat tatăl italian cerându-i bani și intrând în casa acestuia în mod forțat. „Trebuie să-mi dai banii ăia”, i-ar fi strigat tânărul tatălui său în vârstă de 47 de ani, care la un moment dat a început să se simtă rău și a fost dus la spital.

În mod oficial tânărul este rezident la Napoli, dar în realitate locuiește la Imola, fără un domiciliu stabil, precizează Il Resto del Carlino.

Băiatul este fiul italianului și al unei românce care între timp a decedat. Cei doi nu locuiau împreună, dar băiatul mergea deseori să-i ceară bani tatălui său, amenințându-l și reacționând violent dacă era refuzat. Pentru a-l convinge mai ușor să-i dea bani, a ascuns în grădina blocului o drujbă pe care nu ezita să o folosească atunci când cererile sale nu erau onorate.

Zilele trecute, băiatul a intrat pe poarta blocului strigând de afară la tatăl său: „Trebuie să-mi dai banii ăia!”, referindu-se probabil la economiile tatălui său. Vecinii au sunat la poliție, agenții au sosit imediat la fața locului, iar tânărul a fost foarte cooperant, plecând fără să facă vreo dramă.

În schimb, tatăl său a început brusc să aibă dureri puternice în piept și a sunat la 118. Bărbatul a fost urcat în ambulanță și în acel moment tânărul a reapărut, lovind cu pumnii în salvare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Totul părea că s-a sfârșit așa, dar, în timp ce se afla la spital, bărbatul a fost sunat de vecinii săi care l-au anunțat că „tânărul acela a intrat în casă la tine.” Polițiștii au intrat din nou în acțiune, au mers la apartament și l-au găsit înăuntru pe tânărul care căuta banii tatălui său, după ce reușise să spargă o fereastră și să intre în mod fraudulos în casă. Băiatul a fost arestat și dus la secția de poliție.

Poliția a fost chemată de multe ori pentru alarme în acel apartament; bărbatul le explicase deja agenților că băiatul venea aproape regulat să-i ceară bani și dacă cererile nu-i erau  acceptate devenea violent. Cu o zi înainte de arest, polițiștii au fost chemați la adresa respectivă pentru o alarmă asemănătoare și, căutând prin grădina din jur, au găsit un ferăstrău cu lanț care au constatat mai târziu că era lăsat acolo de băiat. Descoperirea drujbei i-a determinat pe anchetatori să-l denunțe pe tânăr și pentru tentativă de estorcare.

@rotalianul